Apple Music bu akşam geliyor

Medyaloji.net » teknoloji » Apple Music bu akşam geliyor
Apple Music bu akşam geliyor

Apple kullanıcılarının merakla bekledikleri Apple Music uygulaması iOS 8.4 ile saat 18.00'de yayınlanacak.

Apple kullanıcılarının büyük bir heyecanla bekledikleri ve ilgiyle takip ettikleri Apple Music bu akşam yayınlanacak. Apple Music'in tepesindeki isim olan Ian Rogers, Apple Music'in yayınlanacağı tarih hakkında açıklamada bulundu. Rogers Apple Music servisinin bir aksilik olmadığı takdirde TSİ 18:00 itibariyle yayınlanacağını kaydetti.

Peki Apple Music nedir? Apple Music'in ücreti nedir? Aslında bu programın sadece müzik dinlemek için geliştirildiğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü Apple Music internet üzerinden müzik yayın servisini 7 gün 24 saat işleyen radyo istasyonlarıyla ve sanatçılar için yeni sosyal medya araçlarıyla birleştiriyor. Kısaca bu uygulamayla Apple Music arşivinin tamamına erişebilir, Beats 1 adında 7/24 canlı yayın yapan radyoyu dinleyebilir ve sanatçıların video ve ses kayıtlarına, müzik videolarına erişebilirsiniz. Ayrıca belirtmek gerekirse Beats 1 radyo yayınının 19.00'da hayata geçirilmesi ve BBC'den transfer edilen Zane Lowe'ın Beats 1 adlı programına pek çok ünlü sanatçının katılması bekleniyor.

SHAZAM'LA BİRLİK

Öte yandan Shazam‘daki şarkılar, sanatçıların sayfalarında Apple Music’in yüksek görünürlüğü olacak. Shazam’lanan şarkılar böylece direkt olarak Apple Music uygulaması üstünden dinlenebilecek. Shazam’ın iOS versiyonuna gelecek güncellemeyle birlikte Shazam ve Apple Music birbiriyle daha yakın çalışacak.

APPLE MUSİC'İN KULLANIM ÜCRETİ

Apple Music servisinden yararlanmak isteyenlerin bireysel üyelik için ayda 9.99 dolar ödemeleri (Türkiye'de belirlenen fiyat 10 TL) gerekecek. Aynı aileden maksimum 6 kişinin kullanabileceği 'aile paketi'nin fiyatı ise 14,99 TL. 3 aylık ücretsiz deneme üyeliği sunacak olan Apple Music uygulaması hakkında detaylar için apple.com/tr/music sayfasına göz atabilirsiniz.

İOS 8.4 NASIL YÜKLENECEK?

Yine saat 18.00'den sonra yayınlanacak iOS 8.4'ü iPhone, iPad ve iPod Touch cihazlarınıza yüklemek için saat 18:00'dan sonra Ayarlar -> Genel -> Yazılım Güncelleme menüsünü takip edebilir ya da bilgisayarınıza bağlayıp iTunes aracılığı ile güncelleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

TAYLOR SWİFT APPLE MUSİC'TE

Apple'ın 30 Haziran'da hayata geçireceği müzik servisi Apple Music'in ilk 3 ay ücretsiz olmasından ötürü sanatçılara da ödeme yapmayacağı iddiaları bir anda tüm okları Apple'ın üzerine çevirmişti. Dünyaca ünlü pop yıldızı Taylor Swift'in de aralarında bulunduğu geniş bir sanatçı kitlesi bu duruma tepki göstermişti. Swift sonradan yaptığı açıklamada yeni albümünün Apple Music'te yer almayacağını belirterek adeta Apple Music'e savaş açmıştı. Sanatçılardan gelen tepkilerin giderek artması üzerine bir açıklama yapan Apple yetkilileri durumun yanlış anlaşıldığını belirterek, Apple Music'in ücretsiz hizmet vereceği periyot içerisinde sanatçılara ödeme yapılmaması gibi bir durumun söz konusu olamayacağının altını çizmişlerdi. Apple'ın izlediği bu ılımlı politika sonrasında sanatçıların da takındıkları tavırlar bir anda değişti. Daha önce yeni albümünün Apple Music'te yer almayacağını belirten Swift, Twitter hesabından yaptığı açıklamada son albümünün Apple Music'te yer alacağını duyurdu.

YORUMLAR