Apple karanlıkta parlayan kablo üretmek için patent aldı

Medyaloji.net » teknoloji » Apple karanlıkta parlayan kablo üretmek için patent aldı
Apple karanlıkta parlayan kablo üretmek için patent aldı

Teknoloji devi Apple'ın aldığı patent ile karanlıkta şarj kablosu gibi Apple ürünlerinin görülmesi çok daha kolaylaşacak. Apple'ın karanlıkta parlayan kablosu LED teknolojisinden esinlenilerek üretilecek

 Apple'ın kullanıcı elektroniği alanında üretimleri devam ediyor. Özellikle karanlık ortamlarda şarj kablosu gibi ekipmanların bulunmasını sağlayacak bir sistem üzerine çalışmalar yapan firmanın karanlıkta parlayan kablo patentini aldığı öne sürüldü. Hem karanlıkta parlama özelliği bulunan hem de kullanıcılarına durum bilgisi verebilme özelliği bulunan şarj kablosuna sahip olmak istermiydiniz? İşte tam bunu gerçekleştirmek için Apple, diğer karanlıkta parlayan yan sanayi ürünlerinin aksine teknoloji odaklı bir kablo üretimine el atmış gözüküyor.

Apple'ın karanlıkta parlayan kabloları ürüne eklenen LED lamba teknolojisinin kullanımıyla üretilecek. Farklı renklerde yanıp sönme özelliği bulunan LED lambalar çeşitli durum bildirimlerini de kullanıcısına bildirme özelliğini bulunduracak. Özellikle kullanıcı bildirimlerinin şarj durumu, iPhone cihazının uyku modunda olup olmadığı gibi durumlar olsa da henüz çok fazla bir detaya ulaşılabilmiş değil.

Apple'ın patentini aldığı parlayan kablo sisteminde yer alacak olan LED sisteminin USB Type - C, Lightning, Thunderbolt ve Apple cihazlarının bağlantılarını sağlayan tüm kablo sistemlerine entegre edileceği düşünülüyor. Yine bu sistemin maliyetinin ne kadar olacağı konusunda henüz fikir sahibi olunamadı.

YORUMLAR
En çok okunan haberler