App Store'un geliri Hollywood'u geçti

Medyaloji.net » teknoloji » App Store'un geliri Hollywood'u geçti
App Store'un geliri Hollywood'u geçti

Uygulamaların ne kadar büyük bir pazar oluştuğunu hepimiz aşağı yukarı biliyoruz.

Akıllı telefonların can damarı olan uygulamalar, gerek direkt olarak satın alınıyor gerekse uygulama içi satın alımlarla uygulama geliştiricilerin yüzünü güldürüyor. Peki bu pazarın Hollywood’u geride bırakacak kadar büyük olduğunu biliyor muydunuz? Açıklanan son rakamlar uygulamaların yalnızca birkaç yıl içerisinde ne kadar iyi yerlere geldiğini gözler önüne seriyor.

Asymco adlı internet sitesinde açıklanan verilere göre “uygulama ekonomisi” olarak adlandırılan ve uygulamaların getirdiği gelirlerin, reklamların ve diğer geliştirme maliyetlerinin bir arada toplandığı ekonomi Hollywood’un önüne geçmeyi başardı.

Hollywood‘un kazanç seviyesi 10 milyar dolar civarındayken 2008 yılından itibaren olgunlaşmaya başlayan uygulama pazarının günümüzde 15 milyar dolar seviyesine ulaşması dikkat çekiyor. Artık uygulama geliştiricilerin Hollywood yıldızlarından daha fazla para kazandığı dile getirilirken 627 bin kişinin iOS geliştiricisi olduğu, Hollywood’da çalışanların sayısının ise 374 bin olduğu belirtiliyor.

Uygulama geliştiricileri arasında yer almanın film yıldızı olmaktan daha kolay olması ve tüm dünyaya ulaşmasının çok kısa bir süre alması da uygulamaların artı yönleri olarak gösteriliyor. Uygulamaların bu yükselişi devam ettirmesi halinde önümüzdeki yıllarda farkın gittikçe açılması bekleniyor.

YORUMLAR