Android uygulamalarında 65 milyar rekoru

Medyaloji.net » teknoloji » Android uygulamalarında 65 milyar rekoru
Android uygulamalarında 65 milyar rekoru

Google, 2015 yılında Play store üzerinden 65 milyar Android uygulamasının indirildiğini açıkladı.

 Geliştiriciler konferansı I/O da sunumlarına devam eden Google, Android ekosistemi hakkında bilgi verdiği toplantıda, Google Play üzerinden indirilen uygulama sayısının sadece 2015’te 65 milyar’ı geçtiğini açıkladı.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Google’ın açıkladığı rakamlarda, 12 aylık indirme sayısı 50 milyar olarak görünüyordu. Aynı dönemde iOS uygulama indirme sayısı ise 25 milyarda kalmıştı. Öte yandan, uygulamalar konusunda istatistikler tutan App Annie servisine göre, hem Google’ın mağazası, hem iOS marketlerinde (üçüncü parti mağazalar dahil) 2015 yılı için toplam 111,2 milyar adet indirme kaydedilmiş durumda.

Google’ın açıkladığı diğer rakamlara göreyse, 2015 yılı içinde Google’ın mobil işletim sistemine sahip 600 adet telefon modeli piyasaya çıktı. Android Wear konusunda çalışan ortakların sayısı ise 12’ye çıktı. Yani 12 şirket artık Google’ın giyilebilir işletim sistemine sahip akıllı saatleri üretiyor. Yine Google’ın mobil işletim sistemine sahip TV modelleri artık milyon mertebesinde satılıyor ve 100 otomobil modelinde Android Auto yazılımı kullanılıyor. Google’ın mobil sisteminin dünya çapındaki kullanıcılarının sayısı ise 1.4 milyardan fazla. IDC’nin son raporuna göre, Android 2015 yılını pazarın %82,6’sına sahip şekilde lider olarak bitirdi.

Öte yandan Google, mobil işletim sisteminde ne kadar kazanç sağladığını hiçbir zaman açıklamıyor ancak Oracle’ın Google’a açtığı bir dava için mahkemeye sunulan raporda Oracle’ın hesaplamasına Google’ın mobilden, çoğunluğu reklam gelirleri olmak üzere, 43 milyar dolar kazanmış olduğu vurgulanıyor.

YORUMLAR