Android O’nun bazı özellikleri gün yüzüne çıktı

Medyaloji.net » teknoloji » Android O’nun bazı özellikleri gün yüzüne çıktı
Android O’nun bazı özellikleri gün yüzüne çıktı

Android’in yeni sürümü Android O’nun ismiyle ilgili birkaç tahmin dışında hiçbir bir özelliği bilinmiyor.

Android Oreo olarak isimlendirilme ihtimali bulunan yeni sürüm işletim sisteminin birçok yeniliği de beraberinde getirmesi bekleniyor. Söz konusu işletim sisteminde bulunacak birkaç özellik gün yüzüne çıktı.

İddialara göre yeni Android sürümünde bildirimlerle ilgili önemli yenilikler yapılıyor. Bu yeniliklerin ne olduğu tam olarak bilinmiyor ancak iOS’te olduğu gibi uygulama ikonunun üzerinde bildirimlerin sayısının gösterileceği iddialar arasında yer alıyor. Resim içinde resim özelliğinin sunulacağı ve böylece ekranın herhangi bir yerine yerleştirilebilen küçük bir pencere sayesinde video izleme gibi özelliklerin kullanılabileceği ifade ediliyor. Asistan entegreli akıllı yazı seçimi isimli bir özelliğin de Android O ile birlikte hayatımıza girmesi bekleniyor. Bu özelliğin ekrandaki yazıları analiz ederek bunlara göre farklı işlemler yapılabilmesini sağlayan bir özellik olacağı düşünülüyor.

Android O ile ayrıca pil konusunda da iyileştirmelerin yapılacağı belirtiliyor. Yeni sürümde arkaplanda yer alan uygulamaların harcadığı enerjinin büyük ölçüde azaltılacağı ve böylece kullanım süresine olumlu yönde katkı yapılacağı söyleniyor. Dinamik ikonların bazı durumlarda hareket edeceği ve şekil değiştirilebileceği dile getiriliyor. Örneğin saatin hareket edeceği veya hava durumunun direkt olarak ikon üzerinden öğrenilebileceği düşünülüyor. Bunların dışında onlarca yeni özellikle gelmesi beklenen Android O’nun önümüzdeki dönemlerde detaylanması öngörülüyor.

YORUMLAR