Amazon, reçeteli ilaç satmayı planlıyor

Medyaloji.net » iş dünyası » Amazon, reçeteli ilaç satmayı planlıyor
Amazon, reçeteli ilaç satmayı planlıyor

ABD merkezli dev e-ticaret şirketi Amazon, çevrimiçi ilaç satışı yapma kararının son aşamasında bulunuyor.

Şirkette çalışan birinin açıklamasına göre Amazon, reçeteli ilaç satışı yapıp yapmayacağına Şükran Günü’nden (23 Kasım ) önce karar verecek. Eğer karar olumlu olursa, Amazon ekibine eczacıları da dahil edecek.

Amazon bir işe girişeceği zaman detaylı şekilde araştırma yapan bir şirket. Geçtiğimiz yıl, eczacılık piyasasına girmekle ilgili birçok uzmana danışmıştı. Piyasa büyüklüğünü düşününce, çevrimiçi ilaç satışı oldukça cazip bir seçenek oluşturuyor. Araştırmacılar, ABD’de yılda 560 milyar Dolar değerinde ilaçlı reçete verildiğini tahmin ediyor.

Şirket şimdilik yorum yapmadı

Araştırma şirketi Leerink, Amazon’un 2018 veya 2019’da eczacılık sektörüne girmesini bekliyor. Goldman Sachs ise bu yılın Ağustos ayında yayımladığı rapor ile Amazon’un müşterileri için fiyat şeffaflığı sağlamasının ve harcamaları azaltmasının beklendiğini gösterdi. Amazon sargı bezi ya da termometre gibi birtakım tıbbi malzemeleri önceden beri satıyor. Ayrıca, 1492 adlı bir sağlık ekibi de var. 1492, Echo ve Dash Wand için sağlık uygulamaları geliştiriyor. Ayrıca Amazon’un bulut hizmeti Amazon Web Services, sağlık ve yaşam piyasasına egemen olmaya devam ediyor. Amazon, ilaç satışı yapıp yapmayacağı konusunda şimdilik yorum yapmaktan kaçındı. 

YORUMLAR