Amazon Echo Show tanıtıldı

Medyaloji.net » teknoloji » Amazon Echo Show tanıtıldı
Amazon Echo Show tanıtıldı

Akıllı ev asistanı olacak Amazon Echo Show şahane bir sunum ile tanıtıldı. Özellikleri gösterilen cihazın oldukça muazzam yenilikler getirebileceği konuşuluyor.

Akıllı ev asistanı Amazon Echo Show oldukça iyi bir açılış ile tanıtıldı.

 Bir süredir dedikodu seviyesinde ilk haberlerini aldığımız Amazon Echo Show için beklenen haber geldi ve ünlü teknoloji şirketinin dokunmatik ekrana sahip yeni ev asistanı Echo Show resmi olarak tanıtıldı.

Iron Man'in çok kıskandığımız J.A.R.V.I.S isimli akıllı asistanı, artık filmlerde gördüğümüz kadar uzak bir teknoloji değil. Birkaç yıldır akıllı asistanlar üzerine yatırımlar yapan teknoloji şirketleri, yapay zeka ile güçlendirdikleri küçük hopalörlerini tanımışlardı. Amazon da bu sektöre Alexa isimli yapay zekası ile güçlendirdiği Echo ile adım atmıştı. Temelde sorulan cevapları yanıtlama ve bunları arama motorlarında aratma gibi özelliklere sahip olan bu cihazlar, daha devasa işler yapabilecek asistanların ilk adımları olarak gösterilmişti.

Birkaç gün önce ilk kez görülen dokunmatik ekranlı yeni Echo modeli ise bu teknolojiyi yakından takip edenleri bir hayli heyecanlandırmıştı. Küçük bir hoparlörden daha işlevsel olacağı şimdiden belli olan Amazon Echo Show'un resmi tanıtımı ise bugün yapıldı. 7-inch dokumantik ekrana sahip olacağı söylenen yeni asistanın, yüksek kaliteli ses sistemi ile bu konuda da seviyesini arttırdığı belirtildi. YouTube üzerinden video oynatma, 5MP kamerası ile görüntülü aramalar yapma ve akıllı ev sistemlerine dahil olarak, bu sistemlerin kontrol edilmesini sağlama gibi özelliklerinin olacağına da işaret edilen cihazın satış fiyatının ise 230 dolar olacağı açıklandı.

YORUMLAR