Ali Atıf Bir rektör oldu

Medyaloji.net » medya » Ali Atıf Bir rektör oldu
Ali Atıf Bir rektör oldu

Kamuoyunun farklı yönleri ile tanıdığı Prof. Dr. Ali Atıf Bir, medyadaki görevlerinden ayrıldı ve Şehir Üniversitesi Rektörlüğü görevini üstlendi.

Medyaloji -ÖZEL-

Kamuoyunun farklı yönleri ile tanıdığı Prof. Dr. Ali Atıf Bir, medyadaki görevlerinden ayrıldı ve Şehir Üniversitesi Rektörlüğü görevini üstlendi.

Prof. Dr. Ali Atıf Bir, 20 yıl Anadolu Üniversitesi, 10 yıl Bahçeşehir Üniversitesi’nde tam zamanlı öğretim üyeliği yaptı. Atıf Bir, 18 yıl köşe yazarlığı, 12 yıl da televizyon programcılığı görevlerini yürüttü.
Ali Atıf Bir’e teklif İstanbul Şehir üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Murat Ülker’den geldi. Bilim ve Sanat Vakfı’nın yapmak istediklerini gördükten sonra bu görevi kabul ettiğini belirten Ali Atıf Bir, bugünkü (2 Ekim 2015 Cuma) günkü Bugün Gazetesindeki köşe yazısında okurlarına veda etti ve bu görevi niçin kabul ettiğini yazdı:

“İstanbul Şehir Üniversitesi’nin iyiyi, güzeli, doğruyu arayışının; insanı, doğayı, toplumu anlama ve de bulduklarını insanlıkla paylaşma isteğinin parçası olabileceğine inandım. Ve içimdeki o iflah olmaz bilim adamı tetiklendi. “Evet” dedim. Bu nedenle bu bir yeni yuvaya geçiş yani başlangıç yazısı…

Takdir edersiniz ki rektörlükle medya uygulamacılığının birlikte yürümesi oldukça zor. Bu nedenle de bu size bir veda yazısı…”

PROF. DR. ALİ ATIF BİR KİMDİR?

Ali Atıf Bir 6 Ekim 1962’de Samsun’da doğdu. Öğretim üyeliği, reklam danışmanı ve köşe yazarı.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi mezunu. Aynı üniversitede profesörlüğe kadar yükselmiş ve İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı iken Bahçeşehir Üniversitesi'ne transfer oldu.

Yüksek öğrenimini, Anadolu Üniversitesi'nde tamamladı. Daha sonra ABD'de iletişim araştırmaları konusunda yüksek lisans yapmış ve Anadolu Üniversitesi'nde doktora yaptı.

MediaCat Kitapları'ndan çıkan Atıf Hoca'nın Not Defteri, reklamcılık ve pazarlama üzerine yazdığı dergi yazıları bulunuyor. Ayrıca "Demokrasiye günaydın: Eskişehir, 1950" isimli bir tiyatro eseri de basıldı ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nde bir dönem repertuar kurulunda görevlerini üstlendi.

Ali Atıf Bir, uzun süreden bu yana köşe yazarlığı yaptı. Hürriyet ve Bugün gazetelerinde.

YORUMLAR