Ajans Press'in iddiaları asılsız çıktı

Medyaloji.net » medya » Ajans Press'in iddiaları asılsız çıktı
Ajans Press'in iddiaları asılsız çıktı

MTM Medya Takip Merkezi'ne karşı ağır iddialar öne süren ve bunu bir karalama kampanyasına dönüştüren Ajans Press'in iddiaları asılsız çıktı.

MTM Medya Takip Merkezi’ni haklı bulan mahkemenin kararı, Yargıtay tarafından da onaylandı. MTM Genel Müdürü Halef R. Vayıs, "Aşırı hırs sektörümüze zarar veriyor" diyerek tüm saldırılara yine yasal ve etik yollarla karşı koyacaklarını söyledi.

Medya takip sektöründe yaşanan rekabetin yasal ve ahlaki boyutlarını gözler önüne seren suçlamalar, yerel mahkemenin ardından Yargıtay tarafından da asılsız bulundu. Ajans Press şirketinin sahibi olan Mehmet Ali Özkan ve ekibi tarafından öne sürülen suçlamanın asılsızlığı, önce Bakırköy 1. Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi, ardından da Yargıtay kararıyla tescil edildi.

 MTM Medya Takip Merkezi Genel Müdürü Halef R. Vayıs, süreci şu sözlerle değerlendirdi:

"Biz rekabetin her zaman hem şirketler hem de ülkemiz için yararlı olduğuna inandık. Bu nedenle de rekabeti her zaman daha iyi ürün ve servisler üzerine bina ettik. Bu şekildeki rekabet, medya takibi hizmeti alan firmaların daha nitelikli servisler almasını sağlayacaktır. Ancak şirketimiz son yıllarda periyodik ve sistematik olarak çeşitli saldırılara uğradı. Sektörde tekel olmak hayaliyle ortaya konan aşırı hırs, sektörümüze zarar veriyor ve itibarsız hale getiriyor."

Yaşanan durumun sektördeki tüm oyuncuların olumsuz etkilendiğini dile getiren Halef R. Vayıs son olarak şunları söyledi:

"Saldırılara aynı yöntemlerle cevap vermeyerek biz seviyeyi yukarıda tutmaya çalıştık. Yasal süreçleri başlattık. Sabırla ve titizlikle takip ettiğimiz süreçlerden birinin daha sonunda Ajans Press'in kurgulanan iddiaları hem Bakırköy 1. Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi hem de Yargıtay tarafından asılsız bulunup reddedildi. Elbette bu kararın karşılığı olan tüm yasal haklarımızı korumayı ve etik rekabet kurallarına uymayan tüm girişimlerle ilgili gerekli yasal işlemleri sürdüreceğiz.”

YORUMLAR
En çok okunan haberler