Ahmet Şık'ın savunmasına suç duyurusu

Medyaloji.net » medya » Ahmet Şık'ın savunmasına suç duyurusu
Ahmet Şık'ın savunmasına suç duyurusu

Cumhuriyet gazetesine yönelik terör soruşturmasında tutuklanan gazeteci Ahmet Şık'ın duruşmada yaptığı tarihi savunma için savcılık suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet Gazetesi’ne dönük operasyonda tutuklanan 11’i yazar, çizer, muhabir ve avukat, biri de Twitter kullanıcısı 12 kişinin tutuklu bulunduğu 19 sanıklı Cumhuriyet Davası’nın ilk duruşması 5. gününde İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor.

Duruşmaya avukatların beyanlarının ardından ara verildi.

Savcı mütalaasını açıkladı

Aranın ardından avukatların taleplerine ilişkin mütalaasını açıklayan savcı gazeteciler Akın Atalay, Murat Sabuncu, Önder Çelik, Kadri Gürsel, Hakan Karasinir, Ahmet Şık’ın tutukluluk halinin devamını; Mustafa Kemal Güngör, Bülent Utku, Güray Öz, Turhan Günay ve Musa Kart’ın ise tahliyesini istedi.

AHMET ŞIK HAKKINDA SORUŞTURMA

Savcı ayrıca Ahmet Şık’ın savunması hakkında da suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Mahkeme heyeti ise savcı mütalaası sonrası vereceği aranın ardından ara kararını açıklayacak.

İddianame

Davada gazeteciler “FETÖ/PDY ve PKK/KCK örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” ve “FETÖ propagandası yapmak” iddialarıyla yargılanıyor.

Başsavcı Vekili Mehmet Akif Ekinci ve Cumhuriyet Savcısı Yasemin Baba tarafından hazırlanan iddianamede, Can Dündar “bir numaralı şüpheli” olarak gösteriliyor.

İddianamede Can Dündar’ın 2013 yılında gazetenin başına geçmesi ile birlikte “gazetenin kuruluş amaç ve hedeflerinin dışına çıkarak farklı bir yörüngeye oturduğu” öne sürülüyor.

YORUMLAR