Ahmet Altan da tutuklandı

Medyaloji.net » medya » Ahmet Altan da tutuklandı
Ahmet Altan da tutuklandı

Gazeteci Ahmet Altan, FETÖ-PDY soruşturması kapsamında örgüt üyeliği ve darbeye teşebbüs suçlarından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Altan dün savcının itirazı üzerine yeniden gözaltına alınmıştı.

AHMET ALTAN KİMDİR?

Ahmet Hüsrev Altan (d. 1950; Ankara), Türk yazar ve gazeteci. Taraf gazetesinin eski genel yayın yönetmenidir. Günümüzde Haberdar'da yazmaktadır.

Hürriyet, Güneş, Milliyet ve Yeni Yüzyıl gazetelerinde uzun yıllar köşe yazarlığı yaptı. Milliyet gazetesinde çalıştığı dönemde, gazetede Kürtlerin çoğunluğu oluşturduğu kurgusal bir “Kürdiye” ülkesinden bahseden yazısı nedeniyle gazeteden kovuldu.

2007 yılında Taraf gazetesinin kurucusu olan Altan, Alev Er ile birlikte genel yayın yönetmenliğini üstlendi. Daha sonra Er'in ayrılmasıyla gazetenin genel yayın yönetmenliği görevini tek başına yürütmeye devam etti. Gazetenin "Kum Saati" adlı köşesinde, köşe yazarı olarak yazılar yazdı. Eylül 2008'de Ermeni Kırımı’nın kurbanlarına adadığı bir köşe yazısı nedeniyle Türklüğe hakaretle suçlandı. Taraf gazetesi 2009 yılında Leipzig Bankası Medya Vakfı tarafından verilen dünyanın prestijli basın ödüllerinden biri olan Özgürlük ve Medyanın Geleceği Ödülü'ne layık görüldü. Altan, 2011'de üçüncüsü düzenlenen ve Ulusulararası Hrant Dink Vakfı tarafından özgür ve adil bir dünya için çalışan, ilham ve umut ışığı kişilere layık görülen Hrant Dink Barış Ödülü'nün de sahibidir.

Altan, Aralık 2012'de Yasemin Çongar ile birlikte Taraf gazetesindeki görevinden istifa etti.

Taraf'taki yazılarına son vermesinin ardın 2015'e dek roman yazdı. Ancak 7 Ekim 2015'te gazeteciliğe geri döndü ve Haberdar'da yazmaya başladı

 

YORUMLAR