ABD'de “En Güçlü Kadınlar” zirvesi yapıldı

Medyaloji.net » dünya » ABD'de “En Güçlü Kadınlar” zirvesi yapıldı
ABD'de “En Güçlü Kadınlar” zirvesi yapıldı

Fortune dergisinin düzenlediği En Güçlü Kadınlar zirvesi ABD'de gerçekleştirildi.

Fortune dergisi tarafından düzenlenen "En Güçlü Kadınlar" zirvesi dünyanın en başarılı kadın yöneticilerini ABD'nin California eyaletinde buluşturdu.

ABD Ticaret Bakanı Penny Pritzker, Facebook'un üst düzey yöneticisi (CEO) Sherly Sandberg, General Motors (GM) CEO'su Mary Barra, IBM CEO'su Ginni Rometty, YouTube CEO'su Susan Wojcicki, Bill & Melinda Gates Vakfı'nın kurucusu Melinda Gates ve Amerikalı ünlü oyuncu Gwyneth Paltrow'un aralarında bulunduğu 85 kadın, iş dünyasına yön veren tecrübe ve birikimlerini bu yıl 16'ncısı düzenlenen "En Güçlü Kadınlar" zirvesinde paylaştı.

Zirvede Fortune Magazin Editörü Alan Murray'nin sorularını yanıtlayan GM CEO'su Mary Barra, GM'in araçtan araca iletişim teknolojisindeki lider rolüne dikkati çekerek, bu alanda yapılan çalışmalara değindi.

Barra, "super cruise" teknolojisiyle eller serbest (hands-free) olarak kullanılabilecek 2017 model Cadillac CTS modeli hakkında bilgi vererek, şirketin bu alanda yatırımlarının devam edeceğini dile getirdi.

Gelecek 5-10 yıl içinde otomotiv endüstrisinin büyük değişim yaşacağına işaret eden Barra, GM'in son 9 ayda geri çağırdığı 29 milyon araç nedeniyle yaşanan krize ilişkin bir soru üzerine, tecrübeleriyle bu sorunu aşacaklarını ama asla unutmayacaklarını ve yaşananlara rağmen gelecekten umutlu olduklarını söyledi.

Hollywood yıldızı Gwyneth Paltrow, zirvede yaptığı konuşmada, yeni kurduğu çevirim içi ticari platform Goop'a ilişkin açıklamalarda bulunurken, şirketi için Lisa Gersh'i yönetici olarak seçmesinin ardından ünlü TV yapımcısı Martha Stewart'ın (Gersh'in eski patronu) kendisine yönelttiği ağır eleştirilere cevap verdi.

Steward'ın tavrını anlamakta zorluk çektiğini belirten ünlü oyuncu, esprili bir dille yaptığı yorumda, hayatında ilk kez bu şekilde eleştirildiğini ancak Steward'ın sözlerini ciddiye almadığını söyledi.

"İletişim çağında liderlik" temasının öne çıktığı zirve boyunca yapılan toplantı ve sunumlarda teknoloji şirketlerinde kadın yönetici sayısının yetersizliğine dikkat çekilirken, kadınların bilişim alanında mühendislik eğitimine ilgisiz kalmalarının bu meselede önemli bir faktör olduğu dile getirildi.

Kadın konukların ağırlıklı olduğu zirvede birkaç erkek konuşmacıdan biri olan Berkshire Hathaway şirketinin CEO'su Warren Buffett, 2016 ABD Başkanlık seçimlerine ilişkin yaptığı tahminle zirvenin en çok konuşulan ismi oldu.

Buffett, henüz adaylığı konusunda net kararını açıklamayan Hillary Clinton için "Seçimleri Hillary kazanacak, bu konuda bahse girmeye hazırım" yorumunu yaptı.

"Dünyanın En Güçlü 50 İşkadını" listesiyle tanınan Fortune, her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği "En Güçlü Kadınlar" zirvesiyle dünya iş gündemini belirleyen güçlü kadın liderleri bir araya getiriyor.

YORUMLAR