ABD oy verme makinelerini 2 saatte hack’lediler!

Medyaloji.net » dünya » ABD oy verme makinelerini 2 saatte hack’lediler!
ABD oy verme makinelerini 2 saatte hack’lediler!

ABD bir süredir, 2016 sonunda yapılan başkanlık seçimlerine Putin tarafından görevlendirilmiş Rus hackerların müdahale ettiğini ve oy rakamlarını değiştirdiği iddiası ile çalkalanıyor.

Görevden ayrılan eski başkan Obama, görevinin son döneminde bu iddianın araştırılması için FBI’a emir vermiş ancak yeni başkan Trump bu araştırılmanın sonlandırılmasını emretmiş, hatta FBI başkanı bu emri dinlemeyip soruşturmaya devam ettiği için görevden alınmıştı.

ABD’de Pentagon’un da yakından izlediği ve ülkedeki yetenekli genç hacker’ları keşfetmeyi amaçlayan hacker konferansı DEF CON’da, hacker’lara bir oy makinesini hack’leme şansı verildi. Ortaya çıkan sonuç ise çok ilginç oldu. Ülkenin tüm kaderini elinde tutan oy makinelerinin son derece güvenli olması gerekirken sadece iki saat içinde hack’lenmesi büyük endişe yarattı.

Bu gelişmeyle, Rus hacker’ların ABD seçimlerine müdahale etmiş olabileceği iddiaları yeniden gündeme gelecek gibi görünüyor. Ayrıca, seçimlerin dijital oylama tekniği ile yapılmasının sakıncaları da tartışmaya açılabilir.

YORUMLAR