9 yaşındaki küçük muhabir

Medyaloji.net » dünya » 9 yaşındaki küçük muhabir
9 yaşındaki küçük muhabir

ABD’de küçük bir kzı çocuğu, babasından ilham alıp gazeteci oldu.

ABD’nin Pensilvanya eyaletinde Hilde Kate Lysiak isimli 9 yaşındaki küçük bir kız, ailesiyle yaşadığı Selinsgrove bölgesinde geçtiğimiz Cumartesi günü yaşanan bir cinayet olayını haber alıp, olay yerini incelemeye gitti. 3. sınıfa giden küçük ‘gazeteci’ zaman kaybetmeden izlenimlerini kendisine ait haber sitesi Orange Street News’te yayımladı.

Küçük kız ailesiyle yaşadığı bölgeye polis araçlarının yoğun bir şekilde yönlendirildiğini görünce, her yetişkin gazetecinin yaptığı gibi, kalemini ve kamerasını yanına alıp zaman kaybetmeden olay yerine doğru yola çıktı.

Komşulardan ve polislerden bilgi toplayan küçük kız, olayı ‘’Özel haber: 9. Sokak’ta cinayet!’’ başlığıyla haber sitesinde okuyucularına duyurdu. Küçük kız olay yerinde kaydettiği bir videoyu da ‘’Bu soruşturma için yoğun çaba sarf ediyorum’’ notuyla paylaştı.

Küçük kızın yazar ve eski bir New York Daily News gazetesi muhabiri olan babasıyla sık sık gazetenin haber merkezine gittiği ve babasının New York sokaklarında gerçekleştirdiği haber takibi koşuşturmacalarında yanından ayrılmadığı belirtildi.

Küçük kız geçtiğimiz Pazartesi günü haber sitesinden yaptığı açıklama, ‘’Ben sadece insanların olanlardan haberdar olmasına aracılık etmeyi seviyorum’’ ifadesini kullandı.

Gazeteceliğin geleceği için iyi olmayacağını söyleyen çevresindeki yetişkinlere kulak asmayan küçük kız, kariyer planlamasını da tutkulu olduğu bu alan üzerine kuruyor: ‘’Gazetecilik gerçekten yapmak istediğim şey, en sevdiğim yanı ise suçluları rapor etmek’’

Lysiak'ın bu fotoğrafta ''İfade özgürlüğünü seviyorum'' rozeti taşıdığı görülüyor.

Orange Street News haber sitesi ve aynı isimli yerel kağıt gazete, küçük kız tarafından ilk kez 2014 yılında, 7 yaşındayken yayımlandı. 8 yaşına geldiğinde gazetesi için, yerel belediye meclisi toplantılarına katılmaya başladığı ve iş adamlarıyla röportajlar yaptı.

Küçük kızın haber sitesinde, ‘’Mahallenizde barbarlık mı var? Gazetemiz sizin için araştıracak’’ gibi ifadeler yer alıyor.

Söz konusu haber sitesi, geçtiğimiz ay yaklaşık 18 bin sayfa görüntülemesi aldı ve bu sayı önümüzdeki günlerde daha da artacak gibi görünüyor.

YORUMLAR