600 milyon dolar zararda

Medyaloji.net » teknoloji » 600 milyon dolar zararda
600 milyon dolar zararda

The Information tarafından sızdırılmış yeni mali verilere göre Lyft, sadece 2016 yılında Uber rekabetinde 600 milyon dolar kaybetti.

  The Information tarafından sızdırılmış yeni mali verilere göre Lyft, sadece 2016 yılında Uber rekabetinde 600 milyon dolar kaybetti. Bu kayıp özellikle pazara yeni giriş yapan bir marka adına oldukça yüksek. Fakat firma rekabette yeni dönem için yatırımlarını arttırarak önemli bir adım atmayı ve sektörde Uber ile daha iyi bir şekilde rekabet etmeyi başardı.

Lyft için 2015 yılında yapılan açıklamalarda 200 milyon dolar gelire karşılık 360 ​​milyon dolarlık bir işletme kaybının yaşandığı belirtilmişti.

The Informance tarafından 2014 yılına yönelik yapılan derlendirmelerde ise markanın 31.6 milyon dolar gelire karşılık 199.4 milyon dolar kaybettiği açıklanmıştı. 2016 yılındaki gider, 600 milyon dolar olarak Lyft tarihinin en yüksek zirvesine çıktı.

Rakip Uber’de ise yine benzer bir durum yaşanıyor. Yayınlanan son raporlara göre Uber sadece 2016 yılının üçüncü çeyreğinde 800 milyon dolardan fazla kaybetti. Üstelik 2016 yılı geneline bakıldığında Uber’in 2,8 milyar dolarlık bir kayıp yaşadığı tahmin ediliyor.

 

Firmaların bu alanda yüksek ücretleri ve maliyetleri karşılamasının en önemli nedeni ise sürücülere ve araçlara yapılan yatırımlar. Bu kadar yüksek harcamalar, yatırımcıları da tedirgin ederken, Lyft tarafından yapılan basın açıklamalarında yıl için 600 milyon doların aşılmayacağının garantisi verilmişti. Nitekim yıl sonunda da 600 milyon dolar seviyelerinde bir harcama yapıldığı görüldü.

Lyft İçin Ekonomik Stratejisi Sürdürülebilir Mi?

Tüm bu yüksek harcamalar markanın geleceğine yönelik soru işaretleri oluştursa da finansal tablolar konusunda yönetimin son derece emin olduğu ve gelecek adına iyimser bir görüşe sahip olduğu belirtildi.

Firmaların 2017 yılı itibari ile sektörde kara geçmeyi hedeflediği biliniyor ve tüm bu harcamalar sonrasında gelecek raporlar oldukça merak ediliyor.

YORUMLAR