42 gazeteciden 11'i kaçtı!

Medyaloji.net » medya » 42 gazeteciden 11'i kaçtı!
42 gazeteciden 11'i kaçtı!

FETÖ bağlantısı dolayısıyla gözaltı kararı çıkarılan 42 gazeteciden 11'inin kaçtığı tespit edildi.

 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca FETÖ / PDY örgütünün medya ayağına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 42 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep edildi. Talebi değerlendiren İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, aralarında Nazlı Ilıcak'ın da bulunduğu 42 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Darbe girişimiyle ilgili haklarında yakalama kararı çıkarılan aralarında Nazlı Ilıcak'ın da bulunduğu 42 kişiden 5'i gözaltına alındı. İsimler şöyle: Yakup Sağlam, İbrahim Balta, Seyit Kılıç, Bayram Kaya ve Cihan Acar.

Soruşturmayı İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü yürütüyor. Diğer şüphelilerin yakalanması için operasyonlar sürüyor.

42 KİŞİLİK GÖZALTI LİSTESİNDE ADI GEÇEN 11 KİŞİNİN KAÇTIĞI TESPİT EDİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından '15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada kapsamında aralarında Gazeteci Nazlı Ilıcak'ın bulunduğu 42 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca FETÖ / PDY örgütünün medya ayağına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 42 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep edildi. Talebi değerlendiren İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, aralarında Nazlı Ilıcak'ın da bulunduğu 42 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Söz konusu listede bulunan isimlerden 11 kişinin yurtdışına kaçtığı belirlendi. Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'u takip eden günlerde listedeki 8 ismin ülkeyi terkettiği, diğer 3 kişinin ise bu tarihten önce yurtdışına çıktığı tespit edildi.

Darbe girişiminden sonra ülkeyi terkeden isimler şöyle;

- Abdullah Abdülkadir
- Bilal Şahin
- Bülent Ceyhan
- Fatih Akalan
- Fatih Yağmur
- Kamil Maman
- Mahmut Hazar
- Selahattin Selvi

Darbe girişiminden önce ülkeden ayrıldığı belirlenen isimler ise şunlar

- Ahmet Dönmez
- Turan Görüryılmaz
- Ufuk Emin Köroğlu

NAZLI ILICAK BODRUM'DA ARANIYOR

Güvenlik güçleri darbe girişimi ardından hakkında yakalama kararı çıkartılan ve mobese kameraları görüntülerinden Bodrum'da olduğu belirlenen gazeteci Nazlı Ilıcak'ın bulunması için yazlığı ve akrabasının evi de olmak üzere gitmesi olası yerlerde arama yapılıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından '15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan gazeteci Nazlı Ilıcak'ın Bodrum'daki yazlığında arama yapıldı. Ilıcak'ın, bugün saat 05.00'te, Bodrum'a giriş yaptığının mobese kameralarınca tespit edildiği belirtildi. Görevlilerin evine gittiği Ilıcak burada bulunamadı. Bahçevanının, Ilıcak'ın evine gelmediğini söylediği belirtildi.

Ayrıca Ilıcak'ın yakalanması için başlatılan çalışmalar kapsamında, Gündoğan Mahallesi'nde oturan akrabası işadamı S.I.'nın evini de kontrol edilip arandığı bildirildi. Bunun yanında yaz aylarında tatil yaptığı teknede de arama yapıldığı ancak Ilıcak'ın şu ana kadar bulunamadığı belirtildi. Sahil Güvenlik ekiplerinin Güvercinlik ve Göltürkbükü koylarındaki teknelerde, jandarma ve polis ekiplerinin de bulunabileceği ev ve tatil sitelerinde aramalarını sürdürüyor.

İŞTE GÖZALTI LİSTESİNDEKİ GAZETECİLER:

ABDULLAH ABDULKADİROĞLU
ABDULLAH KILIÇ
AHMET DÖNMEZ
ALİ AKKUŞ
ARDA AKIN
NAZLI ILICAK
BAYRAM KAYA
BİLAL ŞAHİN
BÜLENT CEYHAN
BÜLENT MUMAY
BÜNYAMİN KÖSELİ
CEMAL AZMİ KALYONCU
CEVHERİ GÜVEN
CİHAN ACAR
CUMA ULUS
EMRE SONCAN
ERCAN GÜN
ERKAN AKKUŞ
ERTUĞRUL ERBAŞ
FATİH AKALAN
FATİH YAĞMUR
HABİB GÜLER
HANIM BÜŞRA ERDAL
HAŞİM SÖYLEMEZ
HÜSEYİN AYDIN
İBRAHİM BALTA
KAMİL MAMAN
KERİM GÜN
LEVENT KENES
MAHMUT HAZAR
MEHMET GÜNDEM
METİN YIKAR
MUHAMMET FATİF UĞUR
MUSTAFA ERKAN ACAR
MÜRSEL GENÇ
SELAHATTİN SEVİ
SEYİT KILIÇ
TURAN GÖRÜRYILMAZ
UFUK ŞANLI
UFUK EMİN KÖROĞLU
YAKUP SAĞLAM
YAKUP ÇETİN

YORUMLAR