3D Baskı ile üretilen kano ödül kazandı

Medyaloji.net » teknoloji » 3D Baskı ile üretilen kano ödül kazandı
3D Baskı ile üretilen kano ödül kazandı

3D baskı teknolojisi her geçen gün hem faydalı hem de ilgi çekici alanlarda varlığını ve etkisini daha da arttırıyor. Almanya’da düzenlenen kano yarışması da bunlardan biri oldu.

3D baskı ile üretilen kano yarışmada birinci oldu!

Almanya’da düzenlenen Concrete Canoe Regatta adı verilen şampiyonada boy gösteren kano, birincilik ödülünü kazandı. Bu yarışma Ren nehri üzeride 2 günlük bir süreyi kapsıyor ve çok sayıda insan kendi tasarımları olan kanolarını sergilemek ve yarışmak için bu turnuvaya katılıyor.

Çeşitli kategorilerde ödüller, bu turnuvada dağıtırlırken, tasarım ve inovasyon odaklı ödüller turnuvanın en önemli ödülleri arasında yer alıyor. Binden fazla katılımcının yer aldığı turnuvada, birincilik ödülünü SkelETHon isimli kano aldı. Bu kanonın en önemli özelliği ise 3D baskı teknoloji ile üretilmiş olması.

Kanoyu üreten firma bu yarışmayı şu ana kadar 3 kez arka arkaya kazanmış ve 4. ödülünü de bu şekilde almış oldu. 4 metre uzunluğa sahip olan kano için çelik fiber gövde ve yumuşatılmış beton kullanılmış. 2-3 mm kalınlığa sahip olan bu madde ile suya dayanıklılık sağlanırken, çelik fiber ile iskelet güçlendirilmiş.

Silinen dosyalar nasıl kurtarılır?

114 kilogram ağırlığa sahip olan kano, birden fazla şirketin ortak çalışması sonucunda üretildi. ETH Zurich Üniversitesi tarafından öncülüğü yapılan çalışmaya, DBT adlı bir şirket dijital tasarım ve fabrikasyon desteği için katıldı. PCBM ise maddelerin harmanlanması ve işleme tekniklerinde rol sahibi oldu.

3D baskı teknolojisinin bu tip araç tasarımlarında da kullanılması bu sektörün gelişmesi adına önemli bir hamle olarak nitelendirilebilir.

YORUMLAR