2 milyar dolar sanal gerçeklik cezası mı?

Medyaloji.net » teknoloji » 2 milyar dolar sanal gerçeklik cezası mı?
2 milyar dolar sanal gerçeklik cezası mı?

Sanal gerçeklik konusunda çok tutkulu bir girişimci olduğunu Oculus Rift’i milyarlarca dolar ödeyerek satın aldığında ispatlayan Zuckerberg, şimdi hiç beklemediği bir ceza ile karşı karşıya.

Oculus Rift’in teknolojisinin eski çalışanları John Carmack tarafından kendilerinden çalındığını ve Oculus’e götürüldüğünü iddia eden ZeniMax şirketinin açtığı davada şahit olarak dinlenen Zuckerberg, daha önce hayatında ZeniMax ismini bile duymadığı yönünde ifade vermiş olsa da, mahkeme ZeniMax’ı haklı bulacak olursa, Oculs’u 2014’te satın alan Facebook, şirketin sorumluluğu nedeniyle ZeniMax’e 2 milyar dolar tazminat ödemek zorunda kalacak.

Bu durumda Facebook’un da, Oculus’un kurucusu Palmer Luckey’den 2 milyar doları talep edeceği ve bu nedenle dava açacağı bekleniyor.

Oculus Rift teknolojisi, ZeniMax’tan çalıntı mı?

ZeniMax ayrıca, Oculus’un satın alımı sırasında Facebook’u bu sorun nedeniyle uyardıklarını ve Oculus’a teknoloji hırsızlığı nedeniyle dava açmayı planladıklarını bildirdiklerini de vurguluyor. Zuckerberg’in bu uyarıya rağmen Oculus’u satın almak için çok acele ettiği ve şimdi davanın Facebook’a karşı açılmak zorunda kalındığı da ZeniMax’ın avukatları tarafından dile getirildi.

ZeniMax ayrıca, 2014’te Facebook’un avukatlarının ve şirket yöneticilerinin Zuckerberg’i Oculus’ta bazı işlerin doğru olmadığı ve bunun ileride sorun yaratabileceği konusunda uyardıklarını da iddia ediyor.

Tüm bu iddialar mahkeme tarafından kabul görecek olursa, Zuckerberg ve Facebook, ZeniMax’e 2 milyar dolar ödemek zorunda kalacak ancak ZeniMax’ın VR teknolojisinin gelecekteki nimetlerinden mahrum kalması nedeniyle çok daha ağır bir tazminat davası açması da mümkün olacak.

YORUMLAR