143 milyon kişinin verisi çalındı

Medyaloji.net » iş dünyası » 143 milyon kişinin verisi çalındı
143 milyon kişinin verisi çalındı

ABD’de kişilerin kredi notunu kayıt altına alan finansal kuruluş Equifax’ın sunucularına sızan hacker’lar, 143 milyon ABD vatandaşına ait kimlik ve finansal verileri çaldılar.

Böylece ABD vatandaşlarının yarısına yakınının kimlik verileri ve finansal geçmişleri, artık hacker’ların eline geçmiş durumda.

29 Temmuz’da keşfedilen açık hakkında yürütülen soruşturmaya göre veri tabanındaki vatandaşların isimleri, doğum tarihleri, kimlik bilgileri, sürücü ehliyet numaraları, sosyal sigorta numaraları, adresleri, finansal bilgileri gibi sayısız veriye erişen hacker’lar ayrıca aktif olarak çalışan 209 bin kredi kartının bilgilerini de çaldılar. Equifax felaketinden etkilenen kullanıcılar arasında ABD bankaları ile iş yapan İngiltere ve Kanada vatandaşları da bulunuyor.

Skandalı daha da büyüten olay ise 29 Temmuz’da keşfedilen açığın basına açıklanması için altı hafta beklenmesi ve açığın keşfedilmesinden bir gün sonra üç önemli şirket yöneticisinin ellerindeki Equifax hisselerini satmış olması. FBI şimdi saldırının sorumlularını bulmak için özel bir soruşturma yürütüyor.

YORUMLAR