1 dakikada 30 milyon WhatsApp mesajı

Medyaloji.net » teknoloji » 1 dakikada 30 milyon WhatsApp mesajı
1 dakikada 30 milyon WhatsApp mesajı

Ünlü şirket ve sosyal medya sitelerinin anlık verilerini ortaya çıkaran bir internet sitesinin yayınladığı yeni verilere göre, dünya genelinde 1 dakika süre içinde 30 milyon WhatsApp mesajı gönderiliyor.

Geçtiğimiz haftalarda, 'everysecond' isimli site, Apple ve YouTube'a dair anlık verileri yayınlamıştı. Bu veriler doğrultusunda saniyede 6 iPhone satıldığını ve Apple'ın 1 dakika içinde 390 bin doların üzerinde gelir elde ettiğini öğrenmiştik. YouTube'a göz attığımızda ise dakikada yaklaşık 2,8 milyon videonun izlendiğini görmüştük.

Yine aynı haberde, gelecek zaman içinde birçok dünya devinin anlık rakamlarını görüntüleyebileceğimizin altı çizilmişti. İşte bu site şimdi de bünyesine sosyal ağ devi Facebook ve ünlü fastfood zinciri McDonald's'ın verilerini ekledi. Ortaya çıkan veriler hayli dikkat çekici…

Facebook'ta 1 dakika içinde 3,125,000 beğeni yapılıyor. Yine aynı sürede 293 bin durum güncellemesi yapılırken, 243 bin de fotoğraf paylaşıldığını görüyoruz.

Aynı sistem üzerinde WhatsApp'ın da verileri yer alıyor. Zira bildiğimiz üzere WhatsApp, 2,5 yıl önce Facebook'a satılmıştı. Söz konusu verilere göre dakikada yaklaşık 30 milyon WhatsApp mesajının atıldığını görüyoruz. Yine WhatsApp üzerinden dakikada 1,1 milyonu aşkın fotoğraf gönderilirken, yaklaşık 140 bin de video paylaşımı yapılıyor.

Tüm bu verileri göz önünde bulundurduğumuzda, teknoloji devi bu site ve uygulamaların altyapılarının ne kadar sağlam olduğunu görüyoruz.

McDonald's'a baktığımızda ise dünya çapında fastfoodun ne denli çok tüketildiği dikkat çekiyor. Sistemde, dakikada 48 bin müşterinin McDonald's'tan alışveriş yaptığı görünüyor. Bu süre içinde 4 bin 500 hamburger satılırken, 2 bin 800 kilo da patates kızartması satılıyor. Tabii McDonald's'ın haricinde daha çok sayıda fastfood zinciri olduğunu da unutmamak gerekir.

Diğer taraftan bu verilerin ortalama veriler olduğunu hatırlatmakta fayda var. Yani örneğin McDonald's'ın dünya çapında 1 ayda ne kadar ürün sattığının bilgileri alınıyor ve bu bilgiler saniyeye bölünerek karşımıza ortalama bir sonuç çıkıyor. 

YORUMLAR