Neslihan KABAOĞLU

n.kabaoglu@medyaloji.net
26.06.2015 / 10:31

Neslihan KABAOĞLU

Yazın en yaratıcı reklamı…

Yaz aylarına girdiğimiz şu dönemde; dondurma, tatil fırsatları, klima vb. ürünlerin reklamlarının arttığını görüyoruz. Ama yaz mevsimini fırsat bilerek artan reklamların hiçbiri Profilo Buzdolabı’nın reklamı kadar yaratıcı olmamış maalesef.

Reklam ajansını gönülden tebrik ediyorum, bir karpuzla bu kadar ses getirmek, büyük başarı.

Karpuzların kaderini değiştiren buzdolabı…

Profilo, %10 daha geniş iç hacimli Maksima Buzdolabı için hazırladığı yeni reklam filmini, geçtiğimiz hafta yayına soktu. Rafineri tarafından hazırlanan filmde, buzdolabında yer kalmadığı için balkona koyulan karpuzun “dramı” esprili bir şekilde anlatılıyor. Evdeki herkes birlikte ama karpuz hep onlardan başka bir yerde duruyor, hatta yağmurda ıslanıyor, kenardan bakıyor ama kimse onu fark etmiyor. Reklama sevimlilik katan ve izleyicinin beğenisini kazanan detay, karpuzun hissettiklerini dillendirmesi ve “bana kelek yaptın felek” şarkısını söylemesi.

Reklamın başrolünde karpuz var…

Çekimleri 1 gün süren reklam filmi için, elliye yakın karpuz arasından seçim yapılmış. Anima’nın prodüksiyonunu yaptığı filmin yönetmenliğini Walky Talky yapmış. Karpuzun ağzından duyduğumuz “Bana kelek yaptın felek” şarkısının sözleri Rafineri, bestesi Jingle House’a ait. Ancak Ferdi Tayfur tarzında söylenen şarkıyı, kimin seslendirdiği merak konusu.

Sosyal medyada da yer buldu…

Şarkıyla ünlenen reklamın söylemleri, sosyal medyadaki paylaşımlarda da yerini aldı.

“Karpuzların kaderini değiştiren reklam” “İzleyeni karpuzdan özür diletecek kıvama getiren reklam” paylaşımlarıyla beğenildiği fark edilen reklamın en çok karşılaştığım sosyal medya mesajı ise “Kendimi Profilo Buzdolabı reklamındaki karpuz gibi hissediyorum” oldu.

Böylelikle, Profilo’nun bu reklamına emeği geçenlerin; bir karpuzla başarılı bir yaratıcılığa imza attığını, geniş iç hacimli buzdolabına olan ihtiyacı en iyi şekilde anlattığını ve çok konuşularak amacına ulaştığını kabul etmek gerekir.

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Dijital Medya’da marka takibi nasıl kurgulanır? - 22.12.2023
>> Medyada Deepfake tartışması - 07.04.2021
>> Medyada yeni bir soluk: Oksijen - 21.01.2021
>> Veriler asla uyumaz! - 02.10.2020
>> NO ON Coca Cola’yı geçti - 28.08.2020
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Medyada gündem belirleme…
Tüm Yazarlar