Ali Atıf BİR

aabir@bugun.com.tr
02.08.2014 / 11:15

Ali Atıf BİR

Umuda yolculuk mu kıyamet mi?

Olayın ayrıntıları şöyle; 23 Ocak 2014’te 32 yaşındaki erkek boşanma davası süren eşi, 31 yaşındaki kadını bir akaryakıt istasyonunda diğer bir erkekle otomobilde gördü. Eşinin olduğu otomobile binen erkek, sürücü koltuğunda oturan diğer erkekten araçtan inmesini istiyor.

Ön koltukta oturan erkek arka koltukta oturan eşinin yanına geçiyor ve konuşma sırasında tartışma çıkıyor. Tartışma sonrası otomobilden çıkmak isteyen eşini saçından tutup içeri çeken koca, sırtından bıçaklıyor.

Kadın hastaneye kaldırılırken, gözaltına alınan kocası tutuklanıyor. Kadın ifadesinde eşinin kendisini “Seni öldüreceğimi söylemiştim, senden sonra sıra ailene gelecek” diye tehdit ettiğini söylüyor.
Davayı sonuçlandıran mahkeme heyeti gerekçeli kararda, koca hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendiğini, ancak eylemin teşebbüs aşamasında kaldığı ve kullanılan silahın elverişsizliği nedeniyle indirilerek takdiren 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılması talep edildiğini vurguluyor.

Kararda, olay günü bir otomobil içerisinde başka bir erkekle bıçaklanan eşin ‘çok rahat görüldüğü’ iddiasına yer veriliyor. Kadının başka bir erkeğin otomobilinde ‘hafif yana yatmış vaziyette oturması, tayt giymiş olması’, sanığın ise "Bu ne biçim giysi, üstüne başına bak" deyince tartışma başladığı belirtiliyor.

Tartışma sırasında bıçaklanmadan önce kadının kocasına "Ben o... isem sen de p.....n" dediği, başka bir erkekle aynı otomobilde bulunması nedeniyle kuşku yarattığı’ ve ‘tahrik oluşturduğundan’ dolayı cezada indirim yapıldığı ifade ediliyor. Mahkeme heyeti bıçaklayan kocaya kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası veriyor.




YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...
 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Beş senaryo - 20.04.2015
>> Ali Taran CHP'nin ayağına sıktı - 14.04.2015
>> Zenci Türkler iyice beyazlaştı - 13.04.2015
>> AK Parti düşüyor CHP yükseliyor - 11.04.2015
>> Bebe bisküvileri zararlı mı? (1) - 06.04.2015
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Bozukluk gören gözde…
Tüm Yazarlar