Neslihan KABAOĞLU

n.kabaoglu@medyaloji.net
17.04.2015 / 11:40

Neslihan KABAOĞLU

Reklamlarda “Shazam” modası…

Reklamlarda farklı uygulamalar görmeye alışkınız. Hatta dizi ve sinema ya da program formatlarında olduğu gibi, reklamlarında da bir konsept furyası başlar, birçok marka da buna uyar. Son zamanlarda, özellikle müzik dinlemeyi sevenlerin kullandığı Shazam uygulamasını, reklamlarda da görmeye başladım.

Birkaç ay önce Ülker’in Birrüya ürününü tanıttığı reklamında görmüştüm. Sonra Algida ve İş Bankası reklamlarında da görünce, müzik ağırlıklı bu uygulamanın reklamlarla bağlantısını inceledim.

Markalar ve Shazam, ortak bir paydada buluşmuş ve birbirlerinin tanıtımlarına katkı sağlamış.

Örneğin; Ülker’in reklamını Shazamladığınızda, yani reklamı dinlerken Shazam uygulamasında arama yaptığınızda karşınıza Ülker Birüya reklamı çıkıyor ve Ülker’in çekilişine katılma hakkınız oluyor.

Veya İş Bankası’nın Cem Yılmaz’lı “kır düğünü” içeriğindeki son reklam filmini Shazam’da arattığınızda, hemen bu uygulama üzerinden kredi başvurusu yapabiliyorsunuz.

Aslında Shazam, dinlediğiniz bir melodinin hangi şarkıya ait olduğunu ve kim tarafından söylendiğini buluyor ve karşınıza hangi albümde yer aldığını getiriyor. Hatta bu albümü, aynı uygulama üzerinden mobil ürününüze indirebiliyorsunuz.

Bu uygulamayı, elbette reklamda dinlediğiniz müziğin kime ait olduğunu bulmak için de kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra, herhangi markanın reklam filminde, izleyiciyi Shazam’a yönlendirmesi ve buna da bir kampanyasını dahil etmesi, her iki markanın tanıtımı için oldukça faydalı olmuş. Reklamı izlerken “nedir ki bu Shazam” dememek mümkün olmuyor.

Finansbank’ın yeni hikayesi başladı…

Mahalle dizisi tadında yeni bir reklam kampanyamız daha oldu. Geçmiş dönemde, Yılmaz Erdoğan ile çalışan ve bir süre dikkat çekici bir reklamla ekrana gelmeyen Finansbank, yeni reklam dizisini izleyiciyle

buluşturdu. Aslında çok sık rastladığımız bir senaryo var karşımızda. Alışkın olduğumuz bir mahalle, prensipli ve sinirli bir yönetici, O’nun kurallarına uymaya çalışan bir apartman görevlisi. Ancak bir gün bu yöneticinin fiyakasını bozan ve apartman görevlisini de şaşırtan, genç ve güzel bir “Finansçı” mahalleye gelir… İşte hikayemizin girişi böyle. İlk reklamlarıyla dikkat çekmeyi başardı. Elbette bunda hikayenin olduğu kadar oyuncuların da payı var. Çünkü yöneticiyi Tarık Ünlüoğlu, Finansçıyı Selma Ergeç, apartman görevlisini de Mert Turak oynuyor. Ortaya da mahalle dizisi tadında bir görüntü çıkıyor. Yönetmenliğini Burak Aksak’ın yaptığı reklam, gayet sıcak, dikkat çekici ve merak uyandırıcı olmuş.

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Dijital Medya’da marka takibi nasıl kurgulanır? - 22.12.2023
>> Medyada Deepfake tartışması - 07.04.2021
>> Medyada yeni bir soluk: Oksijen - 21.01.2021
>> Veriler asla uyumaz! - 02.10.2020
>> NO ON Coca Cola’yı geçti - 28.08.2020
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Bozukluk gören gözde…
Tüm Yazarlar