Neslihan KABAOĞLU

n.kabaoglu@medyaloji.net
01.07.2016 / 10:26

Neslihan KABAOĞLU

Pepsi’den dürüst kampanya…

Bu hafta kola severlerin seçimleriyle ilgilenen bir reklam kampanyasına değineceğim. Pepsi, adeta ters köşe yapan bir reklam kampanyası başlattı: “Adına bakma tadına bak”

Her ne kadar kolanın sağlığa zararlı olduğu söylense de kola tüketiminden vazgeçilemiyor. Ancak kola sektöründe ağırlığını koyan genellikle Coca Cola oluyor.

Kolanın orijinal tadının Coca Cola’da olduğu, Pepsi ve diğer markaların aynı tadı veremediği, bu yüzden de her zaman Coca Cola tüketiminin tercih edildiği biliniyor.

Pepsi, bu noktada dürüst bir kampanya başlatmış. Marka, tam da yukarıdaki detaya özel bir reklam filmiyle karşımıza çıkıyor. Tüketicisine sesleniyor, “sevgili tüketicim, biliyorum tadımı beğenmediğini düşünüyorsun ama aslında bu bir önyargı, çünkü benim de tadım aynı”

Dolaylı değil, doğrudan anlatmayı tercih etmiş ve bu iddialı kampanyasında, çok doğru bir isim kullanmış; Özkan Uğur. Özkan Uğur’un yüksek özgüvenli anlatımıyla, reklam tamamlanmış.

Tam da yaz ayları ile ramazanın başladığı, yani tüketiminin artacağı bir zamanda başlattığı kampanyada marka, kola severleri standlarına davet ediyor. Ve standlarında “iyi kolayı adıyla değil tadıyla seçin” çağrısında bulunuyor.

Reklam ajansı Titrifikir olan kampanyanın, yapım şirketi Böcek Yapım, yönetmeni ise Ömer Faruk Sorak.

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Dijital Medya’da marka takibi nasıl kurgulanır? - 22.12.2023
>> Medyada Deepfake tartışması - 07.04.2021
>> Medyada yeni bir soluk: Oksijen - 21.01.2021
>> Veriler asla uyumaz! - 02.10.2020
>> NO ON Coca Cola’yı geçti - 28.08.2020
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Gerçekliği görme yeteneğini yitiriyor muyuz?
Tüm Yazarlar