Neslihan KABAOĞLU

n.kabaoglu@medyaloji.net
17.06.2016 / 11:53

Neslihan KABAOĞLU

Lipton’un “Ceza’sı” Hayko Cepkin…

Lipton’un Ice Tea ürününe karşılık, Çaykur yeni markası Didi Soğuk Çayını geçtiğimiz yıllarda tüketicisiyle buluşturmuştu. Soğuk çay pazarında, rekabet devam ediyor.

Markanın ilk marka yüzü, Var Mısın Yok musun yarışmasıyla ünlenen Mevlüt’ün annesi Naciye Teyze olmuş, bu karakterle, geleneksel çayımıza gönderme yapılmıştı. Son 1 yıldır da Didi Soğuk Çay’ın reklam yüzü Ceza. Hatta Naciye Teyze ile Ceza’nın aynı reklamda buluşturulması da ortaya, geleneksel-modern bir konsept çıkarmıştı.

Lipton Ice Tea ise pazardaki rekabetini reklamlarına da yansıtarak, Ceza’nın karşısına Hayko Cepkin’i çıkardı. Bu yılın Nisan ayından beri ekranlarda olan Lipton Ice Tea’nin yeni reklamlarında, Hayko Cepkin’i, renkli karakterlerle izliyoruz.

Bu yeni reklamların bir de sloganı var “of deme oh de” ve slogan Barış Manço’nun şarkısı “Lampaya Püf De” müziğine uyarlanmış. Birkaç senaryo üzerine çalışılan reklamlarda Hayko Cepkin; nikah memuru, garson, dolmuş şoförü, bütünleme sınavına giren öğrenci karakterleriyle karşımıza çıkıyor. Hatta çay tarlasında, çay toplayan bir genç kızın “of be” demesi üzerine, yaprakların arasından bile fırlıyor Cepkin…

İftar sofrasında da Cepkin…

Lipton Ice Tea’nin Ramazan reklamında da Hayko Cepkin var ama biraz farklı bir konseptte. Diğer reklamlarda bunalan kişilerin yanına gelen Cepkin, yeni reklamda huzurlu ve mutlu bir ailenin iftar masasına konuk oluyor. Bu da aslında Ramazanın maneviyatına gönderme yapıyor.

Kültürel zenginliğimiz bu reklamda…

Ermeni olduğunu bildiğimiz Hayko Cepkin’in ramazan reklamında yer alması, kültür birliğine örnek sergiliyor. Lipton Ice Tea’nin ramazan reklamında da marka yüzünden vazgeçmemesi çok hoş. Bunun yanı sıra , reklam sonunda yaşlı teyzeyle aralarında geçen diyalog dikkatimi çekti. Teyzemiz, geleneksel kıyafet giyen Hayko Cepkin’in ismini soruyor ve Cepkin de “Ramazan anacığım” diyor. Bu bağlantıyı pek çözemedim, kendi ismini de söyleyebilirdi. Umarım bu detayla ilgili değildir.

Hayko Cepkin’in oyunculuğu çok başarılı…

Lipton Ice Tea, Hayko Cepkin’i marka yüzü yapmaya nasıl karar verdi bilmiyorum. Umduğumdan çok daha iyi bir performans sergilemiş. Hatta bence bu karakterleri başka bir kişi canlandırsa, bu kadar sempatik olacağını sanmıyorum. Hayko Cepkin’in “Oh De” şarkısıyla misket havası edasında omuz sallaması, karşısındaki Lipton Ice Tea içerken ağzıyla verdiği tepkiyi gördünüz mü? Detaylarda bile gösterdiği yüksek performansla dikkat çekiyor.

Bence, Lipton Ice Tea’nin bu reklamları, Naciye Teyze ve Ceza’lı Didi Soğuk çay reklamlarından çok daha başarılı..

Titrifikir reklam ajansının hazırladığı reklamı izlemek için tıklayın:

 www.youtube.com/watch

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Dijital Medya’da marka takibi nasıl kurgulanır? - 22.12.2023
>> Medyada Deepfake tartışması - 07.04.2021
>> Medyada yeni bir soluk: Oksijen - 21.01.2021
>> Veriler asla uyumaz! - 02.10.2020
>> NO ON Coca Cola’yı geçti - 28.08.2020
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Bozukluk gören gözde…
Tüm Yazarlar