18.12.2014 / 13:07

Esra EREN

Kendi baharını yarat

Bu yazımda, Türkiye'nin en seçkin markalarından birisi olan Vakko'nun sayfasından, başarıya dair bir kaç satır paylaşmak istedim...

Hayatta başarılı olmak istemeyenimiz var mıdır?

Bir şeyleri başarmak, üretmek kadar mutluluk verici başka ne var bu dünyada?

Aynı aşağıdaki hikayede yazdığı gibi, hele bu başarı çok fazla şiddetle isteyerek aşkla ellerinizle kazıya kazıya günlerce bekleyerek arzulayarak kısacası kendi baharınızı yaratarak gelirse, heyecanı mutluluğu bir başka olur diye düşünüyorum...

Suyun başını tutanların buyurganlığı suyun hiç bitmeyeceğine olan inançlarından kaynaklansa da; kaynağın bir gün bulanabileceğinin korkusu onların ruhunu içten içe kemirir durur. Yapabileceklerinin sınırsızlığı karşısında bu korku onları eylemsizliğe iter. Kıyıda köşede bekleyenlerin her yağmur sonrasında suçlanmaları bundandır. Beklemek bunlar için harekete geçmenin ilk nedenselliğinden çok, bir olanaklar alanıdır.

Bir yerde olmanın, bir yerde yeşermenin, kök salmanın, çiçekler kadar insanlar için de zor olduğunu biliyoruz. Bu duruma karşılık gelen kavram ise sanırım iklim olsa gerek. Aynı iklimde yetişen çiçeklerin bile birbirlerini kıskandıracak farklılıkları, insan yaşamının çizgilerine denk gelmesi, bizi yaşama bağlayan temel bağdır. Geniş ve büyük iklimlerin çiçekleri kimseyi heyecanlandırmaz. Onlar istediğimiz zaman ulaşacağımız uzaklıkta bulunmaları, bizleri onlara yakınlaştırmaz. Ender ve farklı olana ilgimiz, bizi onların topraklarına çektikçe elde edeceklerimiz bizi bütün her şeyden önemli kılacaktır. Girdiğimiz bahçenin çiçeklerinden çok, bahçeye girişimizde önemlidir. Çiti kırarak, yararak onlara olan sevgimizi göstermemiz bizi ne erdemli ne de ulu yapar. Uzaktan bakmalarımız, iç geçirmelerimiz de, onları bize yakınlaştırmaz. Bütün bunları da bilerek başka çiçeklere, bahçelere, çitlere yürümek insanın en zorlu yolculuğudur hayatta.

Kendi baharını yaratmak

Vakko Türk modasının endemik çiçeğidir. Aynı iklimde yetişmek, aynı yağmurda ıslanmak, buralarda yetişip, serpilmek hiçbir şeyi farklı kılmıyor. Kendine toprağını kazmak, kendi baharını yaratmak uzun bir yol ve bitmez tükenmez bir sabır gerektiriyor ki; bunu karşılayan kelime olsa olsa beklemektir.

Beklemek, durmak değildir. Beklemek ısrar etmek, direnmektir tüm olup bitenlere ve biteceklere.

 
YORUMLAR
  • monlisa 2014-12-23 00:42:09

    Herzaman ki gibi hayata dair güzel bir paylaşım yaptınız. Teşekkürler Beklemek sabretmek sanıldığı gibi geri cekilmek değil; vaktin daha gelmediğini göstermektedir.

Yazarın Diğer Yazıları

>> Yeni baştan sevmeli - 31.07.2015
>> Kader mi? - 23.06.2015
>> Prenses Odette - 12.06.2015
>> Bir çıkar yol bulsak? - 06.05.2015
>> Sarışın, seksi Brigitte Bardot… - 15.04.2015
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Bozukluk gören gözde…
Tüm Yazarlar