Neslihan KABAOĞLU

n.kabaoglu@medyaloji.net
06.04.2017 / 11:18

Neslihan KABAOĞLU

Jeneratörler halkla buluştu…

Genelde reklamlar, firmanın bulunduğu sektörün hedef kitlesine dönük hazırlanır ve bu kitleye ulaşabilecek kısımlarda yayınlanır.

Bu bağlamda düşündüğümüzde, son dönemde alışılmışın dışında hazırlanan reklam filmleriyle karşılaştık. Sanayilere veya büyük oluşumlara dönük reklamlar hazırlayabileceğini düşündüğüm Aksa Jeneratör, yeni reklam filmleriyle adeta ezberbozdu.

Günlük yaşamımıza inen senaryolar…

İki haftadır izlediğimiz reklamlarda; 3 farklı ortamda elektriklerin kesildiğini ve buna bağlı olarak bir mutsuzluk oluştuğunu görüyoruz. Düğünde gelin, halı sahada penaltı atacak adam ve fabrika yöneticisi, önemli bir anda elektrik kesilince hayal kırıklığı yaşıyor ve bir şarkı söylemeye başlıyor. Şarkı da çok manidar; Keşke hayat kesintisiz “aksa” sloganıyla hazırlanan şarkıyla birlikte, Aksa Jeneratör sayesinde elektrikler geliyor. Ve hayat, kaldığı yerden devam ediyor.

Survivor’da bile var…

Tv 8’de yayınlanan popüler yarışma programı Survivor’da da Aksa Jeneratör’ün reklamı yapıldı. Yarışmacılara verilen ödüllerden biri, akşam yemeğinin Aksa Jeneratör sayesinde ışıklar altında yapılması idi ve yarışmacılar tarafından oldukça ilgi gördü.

Bir jeneratör markasının, daha kurumsal reklamlar yapmasını beklerken, adeta “halktan reklamlar” hazırlaması oldukça yaratıcı olmuş. Sloganı da gayet sempatik: Keşke hayat kesintisiz “Aksa”

Şirinler’in markalara yansımaları…

Büyük prodüksiyonlu bir çocuk sineması çıkar çıkmaz, arkasından oyuncaklara, çocuk ürünlerine yansımalarını görüyoruz. Ben bu tüketim çılgınlığına düşmemeye çalışıyorum ama çocukların ilgisini çektiği kesin.

Şu sıralar, Şirinler: Kayıp Köy adlı sinema vizyonda. Aslında Şirinler, çok eskiden beri hayatımızda olan bir figür. Ancak yeni sineması çıkması dolayısıyla, bazı markalar bu fırsatı kaçırmamış.

Gıda ürünleri önde…

Şirinler ile yeni ürünler hazırlayan gıda markaları hızlı davrandı. Şirinler: Kayıp Köy filminin Türkiye’deki galasına da sponsor olan Pınar Su, Şirinler resimleriyle hazırlanan küçük şişelerde su paketlerini çocukların kullanımına sundu.

Kinder; Sürpriz yumurtada oyuncakları, Çikolata paketlerinde boyama alanlarıyla Şirinler figürlerini çocuklarla buluşturdu.

Nutella, yeni kavanozlarını Şirinler resimleriyle süsledi.

Haribo, çeşitli şekillerde hazırladığı şekerlemelerini, Şirinler’in modelinde de hazırladı.

Bakalım, Şirinler, yeni sineması dolayısıyla başka hangi markalarla karşımıza çıkacak.

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Dijital Medya’da marka takibi nasıl kurgulanır? - 22.12.2023
>> Medyada Deepfake tartışması - 07.04.2021
>> Medyada yeni bir soluk: Oksijen - 21.01.2021
>> Veriler asla uyumaz! - 02.10.2020
>> NO ON Coca Cola’yı geçti - 28.08.2020
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Bozukluk gören gözde…
Tüm Yazarlar