Neslihan KABAOĞLU

n.kabaoglu@medyaloji.net
27.07.2017 / 14:48

Neslihan KABAOĞLU

İki markanın sempatik başarısı…

Artık reklamların eğlenceli olanı ve gülümseteni daha çok ilgi çekiyor. Özellikle hedef kitlesini gençlerin oluşturduğu markalar, bu yolla daha amaçladığı kitleye daha kolay ulaşabiliyor.Ve hatta reklamın yayınlanması için kullanılan mecra da buna göre seçilirse, tabi ki kampanyadan iyi bir sonuç alınıyor.

Her yerden tam isabet…

Mastercard’ın “Masterpass” uygulaması için Starbucks ile hazırladığı reklam da bunlardan biri.

Mobil uygulamalar, gençlerin daha çok “anlayabildiği” ve kullandığı bir teknoloji. Starbucks da geleneksel kahve yerine, gençlerce daha fazla tercih edilen bir marka.

Bu örtüşen özelliklerle, bir araya gelen iki marka, yeni bir reklam kampanyası hazırladı.

Söz konusu gençler olunca, tercih edilen mecra internet oluyor. Ve yine gençlerin sevdiği Oğuzhan Koç rol alıyor, eğlenceli bir kurgu oluşturuluyor.

Tüm bu kampanya detayları, tam isabet değil de nedir?

Sıradan bir gün demeyin…

Reklamda “nedense hep hanım müşteriler” kasadan masterpass uygulamasını kullanarak içeceğinin siparişini veriyor. O da ne, birden Oğuzhan Koç da siparişi için kasaya geliyor ve kasadaki müşteriye ismiyle hitap ederek selam veriyor. Tabi ki müşteri şaşkın! Tam da bu sırada, diğer müzisyenler ortaya çıkıyor ve kampanyaya uyarlanan bir Oğuzhan Koç şarkısı söyleniyor.

Reklamı izlemek için tıklayın: https://www.youtube.com/watch?v=d9xs5VQVXZU

Mastercard sloganı olan “Paha Biçilemez” bu kampanyaya da yansıyor ve “Paha Biçilemez Sürprizlerle Karşılaşın!” söyleminde bulunuluyor. Aynı slogan reklamın hashtagi olarak da sunuluyor.

Kampanyaya devam…

Kampanya bu reklam filmiyle sınırlı değil. İsmini, #pahabiçilemezsürprizler etiketiyle ve @mastercard_TR hesabını mentionlayarak paylaşınca, Oğuzhan Koç’tan ismine özel şarkını dinleyebiliyorsun. Reklam filminin yanı sıra bu kampanya da ilgi görmüş ki DigiLUP verilerine göre, sadece Temmuz ayında 1000’e yakın paylaşım yapılmış.

Yüzleri gülümseten ve hatta küçük de olsa, hediye kazandıran kampanyalar, her zaman ilgi görmekte. Doğru mecrada, doğru isimle çalışınca da istenen sonuç alınabiliyor.

Sadece, müşterilerin ve Oğuzhan Koç’a ilgi gösterenlerin genç hanımlardan oluşması dikkatimi çekti. Erkekler, bu uygulamaya veya Starbucks’a ilgi göstermiyor mu? Bunun dışında, kampanyayı başarılı buldum, diyebilirim.

n.kabaoglu@medyaloji.net
 

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Dijital Medya’da marka takibi nasıl kurgulanır? - 22.12.2023
>> Medyada Deepfake tartışması - 07.04.2021
>> Medyada yeni bir soluk: Oksijen - 21.01.2021
>> Veriler asla uyumaz! - 02.10.2020
>> NO ON Coca Cola’yı geçti - 28.08.2020
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Bozukluk gören gözde…
Tüm Yazarlar