Neslihan KABAOĞLU

n.kabaoglu@medyaloji.net
31.10.2014 / 15:11

Neslihan KABAOĞLU

Hırsızlar ekranları doldurdu…

Her sezon başlayan ve biten onlarca dizinin trafiğine ayak uydurmak zor. Her sezon da dizilerde farklı modalar oluyor, ağa dizileri, mahalle dizileri, komedi dizileri…

Bu sezon da hırsızlıklara yoğunlukla yer verildiğini görüyorum dizilerde. Birden fazla dizide hırsızlıkların olması ilgimi çekti. Hırsızlık iyi bir şey midir ki dizilerde bu kadar yer alıyor? Hatta hırsızların, suç işlemelerine rağmen yakalanamamaları, yakışıklı olmaları, komik olmaları…

Bu dizilerin reytingleri de hiç fena değil. Demek yıllarca suçluları kovalayan Arka Sokaklar’daki Rıza Baba ve ekibini sevdiğimiz gibi, hırsızları izlemeyi de seviyoruz.

Peki hırsızlarıyla ünlü diziler hangileri?

Ünlü oyuncuların yer aldığı “Ulan İstanbul” girdi yayına birkaç ay önce, Kanal D’de. Ve çok beğenildi, bence de değişik bir konsept. Hırsızlık yapan bir çetenin komik hikayeleri ekrana geliyor, değişik kesimlerce de çok beğeniliyor.

Atv’de “Kalp Hırsızı” yayınlandı ama reyting alamadığından olsa gerek, yayından kaldırıldı. MinT Prodüksüyonun yapımcılığında, Mine Tugay ve Kenan Ece’nin başrolüyle ekrana gelen dizi, farklı hikayesi olması bakımından merakla beklenmişti üstelik.

Geçtiğimiz sezon başlayan ve çok beğenilen Kara Para Aşk dizisinin merkezinde de hırsızlık var. Engin Akyürek ve Tuba Büyüküstün’ün aşkı da eklenince yüksek reytingli bir yapım haline geldi dizi. Hatta Feryal Gülman’ın evinde çekiliyor olması dolayısıyla bile çok konuşulur oldu.

Star’ın Pazar günlerine eğlence katmayı amaçlayarak başlattığı yeni dizisi Gönül İşleri de bir hırsızlık hikayesiyle başladı. Bu kadar saf bir insanı neden kuyumcuya müdür yapmışlar onu bilemedim ama değişik bir hikaye. Kuyumcuda çalışan genç bir kızı kendine aşık edip, dükkanın anahtarlarının bir kopyasını alarak, tam da düğün gününde dükkanı soyan bir hırsızı konu ediliyor.

En son Atv’de yayınlanmaya başlayan Kertenkele dizisinde başrol oyuncusu yine bir hırsız. Hatta dizinin ilk bölümünde, Kertenkele kod adlı kişinin, cezaevinden kaçmak için imam kılığına girmesi ve kendini bir anda mahallenin imamı olarak bulması, Türk Diyanet Vakıf Sendikası’ndan tepki görmüş. Hatta bu sebeple, izleyiciden Rtük’e de 1453 şikayet gelmiş.


Sahibinden.com şimdi ne yapacak?

Markalarına gönderme yapan reklamlarla ilgili örneklerle karşılaşmaya devam ediyoruz. Son günlerde izlediğimiz iki markanın reklamı da oldukça ilgi çekici.

Üstelik iki farklı marka, aynı markaya rekabet yaratan reklamlarla karşımızda. Araba ile ilgileniyorsan araba sitesine, emlak ile ilgileniyorsan emlak sitesine bakmalısın, diyor. Sahibinden.com gibi her şeyi satan sitelere bakma…

Önce arabam.com reklamlarıyla karşılaştık. Diyor ki “biz sadece araba satıyoruz, diğerleri gibi her şeyi değil” Arabayı görmek isteyen kişi, arabayı açtığında varis çoraplarıyla veya köşeli kırmızı koltuk takımıyla karşılaşıyor. Bu da araba almak isterken, başka ürünlerle de karşılaşmanın ne kadar absürt olduğunu vurguluyor.

Hürriyet’in emlak sitesi, hurriyetemlak.com reklamında ise daha bariz bir gönderme var. Çünkü bu reklamda sahibinden.com’un logosu da dolaylı yolla gösteriliyor; aynı renk ve şekilde herseyisatan.com yazısıyla. Ve diğer reklamda olduğu gibi, emlak almak istiyorsan her şeyi satan karışık bir siteye değil sadece emlak üzerine hazırlanmış hurriyetemlak.com’a bakın, diyor.

Sahibinden.com, bunlara karşılık bir reklam hazırlar mı yoksa reklamın iyisi kötüsü olmaz düşüncesine mi kapılır, sonucu merak ediyorum.

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Dijital Medya’da marka takibi nasıl kurgulanır? - 22.12.2023
>> Medyada Deepfake tartışması - 07.04.2021
>> Medyada yeni bir soluk: Oksijen - 21.01.2021
>> Veriler asla uyumaz! - 02.10.2020
>> NO ON Coca Cola’yı geçti - 28.08.2020
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Medyada gündem belirleme…
Tüm Yazarlar