01.09.2016 / 09:17

Duygu ÇAVDAR

Facebook’a Trending Topic özelliği

Sosyal medya uygulamaları birbirinden besleniyor: Facebook’a Trending Topic özelliği geliyor.

Sosyal medya kullanımı yaygınlaştıkça, hatta daha doğrusu pekiştikçe, uygulamalar yeni özellikleri bünyesine katmaya devam ediyor. Dahası artık, farklı uygulamalara ait özellikleri kendilerine dahil ettiklerine şahit oluyoruz.

Her ne kadar her geçen gün farklı sosyal medya uygulamaları kullanıcıyla tanışsa ve var olanlar da yaygınlaşsa da kuşkusuz Facebook ve Twitter, en yaygın sosyal paylaşım sitelerinin başında ipi göğüslemekte.

Platform olarak ilk bakışta ortak bir temelde yer alıyor gibi gözükseler de içerik ya da kullanım amacı olarak farklı merkezlerde oldukları aşikar. Artık bu noktada “aşikardı” demek daha doğru olacak sanırım.

Özellikle Facebook, getireceği son özelliğiyle Twitter’a bir tık yaklaşıyor. Twitter’dan bildiğimiz, Trending Topic (TT) uygulaması, artık Facebook’ta da yer alacak.

Facebook’u şuana kadar, paylaşımlar bakımından daha kullanıcısına özel bir platform olarak değerlendirebilirdik. Ancak eklenecek olan bu yeni özellikle, uygulama, gündemi de takip edebileceğimiz, daha genel bir platform halini almaya başlayacak gibi duruyor.

En çok konuşulan başlıkları da kullanıcısına sunma hazırlığı içerisinde olan Facebook, hem dünya hem ülke özelinde başlıkları bünyesinde barındırmaya yönelik bir çalışma vadediyor.

Uygulamaya getirilecek bu yeni özelliğin bir artısı da, gündem konularını konuşun kullanıcıların sayıları gibi istatistik bilgilerini de paylaşacak olması.

Bu yeni uygulama ile birlikte TT deyince artık aklımıza bir tek Twitter gelmeyecek anlaşılan. Sosyal medyaya ilgi arttıkça, kullanım alanları ve ihtiyaçlar da o denli gelişme gösteriyor. Uygulamalar da doğal olarak bu gelişime ayak uydurabilmek adına yenilik yapma çabası içerisine giriyorlar.

Kendine özgü özelliklerin yanında, sosyal medya uygulamaları, birbirinden de beslenmeye açık, geçirgen platformlar olarak karşımıza çıkmaya başladı.

Snapchat’de var olan, Instagram’a da yeni eklenen 24 saat içerisinde silinen anlık fotoğraf paylaşımı uygulaması bu savımızın bir başka örneğini teşkil ediyor.

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Nobel’in Bob Dylan Bombası - 21.10.2016
>> Müzikteki Geçmişe Dönüş: Kadıköy Plak Günleri - 22.09.2016
>>  Çin’de robot garsonlar işten çıkarılıyor, Konya’da ise gittikçe benimseniyor - 21.04.2016
>>  Tüketiciye 29 Şubat Bayramı - 03.03.2016
>> Facebook’un dondurma sansürü - 18.02.2016
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Gerçekliği görme yeteneğini yitiriyor muyuz?
Tüm Yazarlar