Neslihan KABAOĞLU

n.kabaoglu@medyaloji.net
17.02.2017 / 11:46

Neslihan KABAOĞLU

Ekranlar “Sevgi” ile doldu…

Kimisi eleştirir, kimi çok önemser, kimi kendine pay çıkarır, kimi kar elde eder, öyle ya da böyle 14 Şubat günü Sevgililer Günü kutlanır….

Çiftler arasında; sürprizler, kaprisler, beklentiler, bitmek bilmez bu günlerde. Tabi ki bunu bilen markalar da hemen durumu kara çevirmek ister ve çeşitli kampanyalar hazırlar.

Her yerde Kalp var…

Kırmızı kalpler, adeta havada uçuşuyor. AVM’ler, mağazalar, billboardlar ve tabi ki Tv reklamları kalplerle dolu. Kalp dolu, onlarca marka, Sevgililer Günü’ne özel reklam hazırlamış mesela.

Şubat itibariyle başlayan ve bazıları hala devam eden, televizyondaki Sevgililer Günü reklamlarının, bugüne kadarki yayınlanma adedi, 3 bini geçti.

Dikkat çeken markalar…

Tabi ki mücevher sektörü, bu gündeki galibiyetini elden bırakmadı ve çiftlere özel kampanyalar hazırladı. Bu yıl, 14 Şubat reklamları arasından televizyon reklamlarında 1. Sırayı Atasay aldı.

Gazetelerde ise durum daha farklı idi. Bu özel gün için, sevgililere partnerine teknoloji ürünü alması önerildi. Teknosa ve Samsung, Şubat ayında yazılı basındaki reklamlarıyla öne çıktı.

Sevgi haftasına dönüştü…

Sevginin kıymetini bilmenin bir güne sıkıştırılmaması gerektiğine inananlardanım. Üstelik artık 14 Şubat Sevgililer günü değil “sevgi haftası” olarak kutlanıyor. Kaşla göz arasında 1 gün 1 haftaya çıkarılmış ve bir de “herkesi sevin” mesajı verilmeye çalışılmış. Yani “sevgililer gününü sevgilisiz geçiriyorum” diye üzülenler, artık üzülmesin. Hafta boyunca, herkesi sevebilir sevilebilir…

Bakalım önümüzdeki yıl, Sevgililer Günü nasıl evrilecek ve nasıl kampanyalar karşımıza çıkaracak.

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Dijital Medya’da marka takibi nasıl kurgulanır? - 22.12.2023
>> Medyada Deepfake tartışması - 07.04.2021
>> Medyada yeni bir soluk: Oksijen - 21.01.2021
>> Veriler asla uyumaz! - 02.10.2020
>> NO ON Coca Cola’yı geçti - 28.08.2020
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Milyonlarca sinek yanılıyor olamaz…
Tüm Yazarlar