Neslihan KABAOĞLU

n.kabaoglu@medyaloji.net
13.06.2014 / 11:29

Neslihan KABAOĞLU

Egeliler’den tepki görecek bir reklam…

Bedava para dağıtıyormuş gibi hazırlanan banka reklamlarının aldatıcı olduğunu düşünürüm hep.

 

Düğün, tatil, bayram dönemlerinin yaklaştığı şu günlerde, bankaların “kredi satma” yarışı, aynı aldatıcılıkla devam ediyor. Tabi, bununla ilgili hazırlanan reklamlarda da birbirinden farklı birçok konseptle karşılaşabiliyoruz.

Vakıfbank’ın, ilk kez dün ekrana gelen reklamı gözüme takıldı. Marka, bölgelerin özelliklerine ve ihtiyaçlarına değinmiş “biri var halinden anlayan” sloganlı yeni reklamında.

Doğu’nun kar dolayısıyla ekinlerinden verim alamamasına, Karadeniz’in yağmur nedeniyle oluşan elverişsiz hayat koşullarına, güneyin sıcak nedeniyle zor şartlar altında esnaflık yapmaya çalışan halkına gönderme yapmış.

Peki Ege?

Ege’nin hiç derdi yok, hep düğün dernek peşindedir. E biz de bari düğün kredisi verelim de onları mutlu edelim. Böyle geçiyor Ege Bölgesi, Vakıfbank’ın reklamında. Diğer bölgelerde, iklim şartlarının yaşam koşullarına etkisi, Ege’de ise düğün telaşı. Hatta reklama özel oluşturulan bölgesel şarkıda da “ah bizim Ege’de hep düğün dernek” söylemi yer alıyor. Hep düğün peşinde mi Ege, yok mu başka bölgesel sıkıntısı?

Katılıyorum düğün de oldukça masraflı ve itina gerektiren bir organizasyon. Ancak, sanki Ege Bölgesinin “bölgesel” sorunu yokmuş gibi, sadece düğün kredisiyle ortaya çıkmak, sanki Ege’ye özel bir detay bulunamamış da böylelikle es geçilmiş gibi bir algı yarattı bende. Egeliler bunu fark etmiş mi, rahatsız olmuş mu, tepki verecek mi merak ediyorum.
 

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Dijital Medya’da marka takibi nasıl kurgulanır? - 22.12.2023
>> Medyada Deepfake tartışması - 07.04.2021
>> Medyada yeni bir soluk: Oksijen - 21.01.2021
>> Veriler asla uyumaz! - 02.10.2020
>> NO ON Coca Cola’yı geçti - 28.08.2020
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Medyada gündem belirleme…
Tüm Yazarlar