Neslihan KABAOĞLU

n.kabaoglu@medyaloji.net
12.10.2017 / 13:41

Neslihan KABAOĞLU

Bu reklam zayıflatıyor…

Gündemden hiç düşmeyen bir konuya değineceğim bu hafta: Zayıflama!

“Şişmanlık” değil “zayıflama” çünkü artık eskiden “normal” sayılan kilodaki insanlar da zayıflamak veya formunu korumak için, bu konuya ilgi göstermekte. Yani sadece “şişmanlar”ın ilgi alanı değil; diyetler, egzersizler, az kalorili yiyecekler…

Hal böyle olunca, ortaya önemli bir “zayıflama sektörü” çıkmış durumda, tabi buna bazı uzmanlar gibi “sağlıklı yaşam” da diyebiliriz.

Kaos devam etmekte…
Bu arada tv yayınları, sosyal medya hesapları, gazete/dergi röportajlarıyla, beslenme konusundaki bilgi kaosu devam ediyor. Bununla ilgili karışıklığa daha önceki yazılarımda değinmiştim. Herkesin uzman gibi ekranlarda boy göstermesi ve her uzmanın farklı yöntemler anlatması, kafa karışıklığına sebep olmakta.

Kağıt havludan kalori çıkışı…
İşte böyle bir ortamda, zayıflamaya, diyete, değinen markalar çoğaldı. Ancak bir markanın bu konudaki çıkışı beni oldukça şaşırttı.

Genelde, suyu emen özelliğiyle tanıtılan kağıt havlunun “kızartma yağını emmesi”ne dönük özelliği vurgulaması, dikkat çekici.

Uzun süredir, evlerde kağıt havlu, kızartmalar için de kullanılır aslında. Yağ dolu tavanın içinden çıkarılan kızarmış patatesi, kağıt havlu serili tabağa koyarız ki yoğun yağını çeksin. Ne kadar sağlıklı veya ne kadar doğru bir yöntemdir onu bilmiyorum.
Selpak da kağıt havlu ürünü için hazırladığı yeni reklamında, bu yönteme değindi. Patates kızartmasını, kağıt havlu serilmiş bir tabakta göstererek, tek yaprakla 180 Kcal oranında yağ emildiğini anlattı.

Uzman ile desteklenmeliydi…
Bunu izleyince tabi ki bazı sorularım oluşmaya başladı.
Birinci sorum; kızartmayı kağıt havlunun üzerine koymak, sağlıklı bir sonuç sağlar mı?
İkinci sorum; Selpak kağıt havlu ile emilen yağ, gerçekten 180 kilo kaloriye kadar azalmaya sebep olur mu?

Sağlıklı yaşam, kızartmalardan uzak durmak, yağı azaltmak, günümüzün popüler konularından biriyken, böyle bir reklam hazırlamak gerçekten iyi fikir. Bunun yanında, yukarıdaki sorularıma cevap olacak bilgilerle, uzman görüşüne değinmek, çok daha yerinde olurdu.

Çünkü her ne kadar bu reklamı; önemli bir çıkış, farklı bir bakış açısı, hedef kitlenin dikkatini çekmede değişik bir yöntem olarak görsem de bana “bu şampuanı kullanın saçlarınız parlasın” gibi bir reklam dilini hatırlatıyor. Belki Selpak, bu fikrini olgunlaştırıp yeni reklamlarına yansıtabilir.

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Dijital Medya’da marka takibi nasıl kurgulanır? - 22.12.2023
>> Medyada Deepfake tartışması - 07.04.2021
>> Medyada yeni bir soluk: Oksijen - 21.01.2021
>> Veriler asla uyumaz! - 02.10.2020
>> NO ON Coca Cola’yı geçti - 28.08.2020
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Milyonlarca sinek yanılıyor olamaz…
Tüm Yazarlar