Perihan ÇAKIROĞLU

01.08.2014 / 09:32

Perihan ÇAKIROĞLU

Arınç ve kahkaha ekonomisi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç öyle bir “gaf”a imza attı ki, gerçekten kendisine hiç yakışmadı. Kime o sözleri söyledi, neden söyledi bilmiyoruz ama bugüne kadar topladığı iyi puanları, kadınlar açısından sıfırladı, bu gerçek.

“Herkesin içinde kadınlar kahkaha atmasın” demek, ne anlama geliyor? Kadınlar, erkeklerin yanında ikinci sınıf vatandaş, gülmeye bile hakları yok. Kocalar, imam nikâhıyla 4 kadın alabilir, kadınlara ise kumalarıyla gül gibi geçinmek düşer!

Kadınlar, kocalarından izin almadan hiçbir şey yapamaz, hatta gülemez bile. Öyle mi?

Dış basında alay konusu olmak bir yana Arınç’a “Sekstit Erkek” unvanı verildi. İffetten, namustan bahseden Arınç, nedense kanayan sosyal yaralarımız “çocuk gelinler”, çok eşli kadınlar, ensest ilişkiler, aile içi şiddet ve eşleri tarafından öldürülen kadınlar, düşük ücretle çalıştırılan kadınlar, mülkiyet hakkından yoksun kadınlar konusunda tek laf bile etmiyor.

“O konuşmadan bir kısmı alınmış, sadece kadınlar kahkaha atmasın dediysem akıl dışı bir iş yapmışımdır. Ama orada ahlak kurallarıyla ilgili bir konuşma yaptım” şeklinde Bursa’daki ilk konuşmasını düzeltmeye çalışan Arınç, bu cümlenin arkasından söyledikleriyle ise battıkça batıyor.

Arınç bilmeli ki, her erişkin insan kendi ahlakından kendisi sorumludur. Eğer bu sorumluluğu taşıyamıyorsa toplum onu dışlar, yasalar karşısında da cezalandırılır. Ülkede her kişinin başına birer din ve ahlak polisi dikilemez.

Bundan sonra kadınlardan bin kere özür dilese de Arınç’ın kendisini affettirmesi çok zor olacak.




YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...
 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Gelir dengesizliğinde patronların da payı var - 30.06.2014
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Milyonlarca sinek yanılıyor olamaz…
Tüm Yazarlar