Zaytung'tan almanak

Medyaloji.net » » Zaytung'tan almanak
Zaytung'tan almanak

2011'in Bobiler Tarihi isimli almanak 2011 yılında yayınlanan gündeme ilişkin içerikleri, Bobiler yorumu ile bizlere sunuyordu. Benzer bir çalışma Zaytung ekibinden geldi.

Kitapta 2009 yılının Eylül ayında kurulan Zaytung’ta 2011 yılı sonuna kadar tüm haberlere ve diğer içeriklere ulaşabiliyorsunuz. Kronolojik olarak sıralanan içerikler tıpkı Bobiler’in almanağı gibi 2 buçuk yılda Türkiye’de ve dünyada yaşanan olaylar/trendlere hakkında Zaytung’un özel yorumunu okuyucuya sunuyor.

Zaytung kitabının ilk sayfasında bizleri Zaytung Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından kaleme alınan önsöz karşılıyor:

“İşbu almanak, zaytung.com adresinden yayın yapmakta olan internet sitemizde kuruluş tarihi olan 2009 yılının Eylül ayından 2011 yılı sonuna kadar yer alan haber ve makalelerin kronolojik sırayla bir derlemesi olup, bundan 20-30 sene sonra büyük ihtimalle böyle bir sitenin var olmayacağı zamanlara bir hatıra bırakmak; yarın bir gün site çöker, server’ı da tüm yedekleriyle birlikte komple yanarsa elimizin altında basılı bir teselliye sahip olmak ve mümkünse bir miktar da para kazanmak gibi maksatlarla vücuda getirilmiştir.”

Zaytung’un almanağı hakkında görüş vermesi için bir çok habere konu olan Ersin Özbükey’e ulaştık. Kendisi almanakta kendisinden özel olarak bahsedilmediği için Zaytung ekibine kırgın olsa da kitabı bizim için yorumladı. Zaytung ekibini ‘vefasızlıkla’ suçlayan ve Nişantaşı’nda kirasını ödeyemediği evinde zor günler yaşayan Özbükey, her şeye rağmen almanak fikrini çok beğendiğini, kendisine de bir kopyasının gönderilmesi durumunda okuyacağını dile getirdi.

YORUMLAR