Yeni bir pazar: KiraGuru.com

Medyaloji.net » » Yeni bir pazar: KiraGuru.com
Yeni bir pazar: KiraGuru.com

KiraGuru.com, Norma Razon, Selim Razon’un başını çektiği ve Çiçek Sepeti’nin kurucularından Emre Aydın‘ın (melek) yatırımcı olarak yer aldığı bir proje.

Kısa dönemli kiralama alanında farklı girişimlere ve yatırımlara sahip KiraGuru.com, çeşitli kategorilerde kiralanmaya müsait emlak, taşıt ve çeşitli ürünleri (elektronik eşya, elbise, aksesuar vb.) tek çatı altında topluyor.
KiraGuru.com, Norma Razon, Selim Razon’un başını çektiği ve Çiçek Sepeti’nin kurucularından Emre Aydın‘ın (melek) yatırımcı olarak yer aldığı bir proje. Amacını güvenli kiralama ortamı oluşturmak olarak tanımlayan Kira Guru, diğer girişimlerin aksine dikey değil, yatay (genel, farklı kategorilere açık) bir kiralama hizmeti sunuyor.

100 bin TL sermayeli Kira Guru için Mart ayında bir şirket kurulmuş ve açıldıktan kısa süre sonra yüzlerce ilan sahibine ulaşmış. Bu noktada KiraGuru’nun henüz test aşamasında açıldığını ve sizi biran önce haberdar etmek için hızlı bir paylaşım yaptığımızı paylaşalım. 

Kira Guru nasıl çalışıyor?
Diğer girişimlerden bilgi sahibi olabilirsiniz ama sistemin nasıl çalıştığından da kısaca bahsedelim. Ücretsiz listeleme yapan Kira Guru’da rezervasyon talebi ilan sahibi tarafından onaylandıktan kiralama süreci başlıyor. KiraGuru, önem verdiği güven konusu da “Güvenli İşlem Hesabı” adı verilen sisteme dayadırıyor. Bu sistemde ilan için istenen kira ücreti, kiracının eve girmesinden veya ürünü teslim almasından sonra ilan sahibine aktarılıyor. 

Gerçekleşen kiralama üzerinden kiracıdan komisyon alan Kiraguru’da, ilan sahiplerine depozito isteme hakkı da sunuluyor. Bu depozito bedeli KiraGuru tarafından saklı tutuluyor ve ortada bir şikayet olmaması durumunda kiralama döneminin sonunda kiracıya geri iade ediliyor. 

Dönemsel emlak kiralama işinin belli bir potansiyeli olduğunu önceki yazılarımızda paylaşmıştık ama Kiraguru’nun genel bir çıkış yapmış olması daha fazla dikkat çekiyor. Çiçek Sepeti ile ‘çiçek’ denince akla gelen ilk marka olmasını isteyen Emre Aydın, bu projeye de ‘kiralama’ denince akla gelen ilk markada pay sahibi olmak için girmiş gibi görünüy0r. Aynı hedefe ulaşmak isteyen platformların KiraGuru’yu ne kadar zorlayacağını zaman içinde göreceğiz.

YORUMLAR
En çok okunan haberler