Xiaomi Türkiye’ye geliyor

Medyaloji.net » pr » Xiaomi Türkiye’ye geliyor
Xiaomi Türkiye’ye geliyor

Çin kökenli telefon üreticisi Xiaomi aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 10 yeni pazara daha giriş yapma kararı aldı.

Son yıllarda Çin kökenli akıllı telefon üreticileri büyük çıkış yakalamayı başardılar. Özellikle geçtiğimiz günlerde tanıtılan OnePlus One ile gözler Çin'e çevrilmişken, bir başka üreticiden ülkemizi ilgilendiren bir haber geldi. Güçlü donanım ve uygun fiyatı birleştiren akıllı telefonları ile tanınan Xiaomi Türkiye'ye giriş yapacak.

Ülkemiz gibi gelişmekte olan 10 ülkeye giriş yapacağını açıklayan Xiaomi, ilk olarak Rusya, Hindistan, Meksika ve Brezilya pazarlarına, 2014 yılı içerisinde ise Türkiye, Endonezya, Filipinler, Malezya, Tayland ve Vietnam'a giriş yapacak. Eğer Xiaomi ülkemize uygun fiyattan giriş yapmayı başarırsa, teknoloji devlerini terleteceği kesin.

Hedef 100 milyon
Çinli devin ilk hedefi 2015 yılı sonuna kadar 100 milyon akıllı telefonu bu pazarlar içerisinde satabilmek. Xiaomi'nin MI2, MI3 gibi akıllı telefonları satışa sunulduğu pazarlarda büyük başarı sağlamıştı. Bu sebepten dolayı şirketin gelişmekte olan ülkelerde de beklenen başarıyı elde edeceği düşünülüyor.

OnePlus için umut oldu
Geçtiğimiz günlerde tanıtılan ve rakiplerinden 200 – 300 dolar daha uygun fiyat etiketine sahip olması ile dikkat çeken OnePlus One'ın ülkemize gelmeyeceği tahmin ediliyordu ancak Xiaomi'nin Türkiye pazarında başarılı olması OnePlus yetkililerinin dikkatini çekebilir ve OnePlus One ve gelecek diğer cihazları ülkemizde satma kararı aldırabilir.

YORUMLAR