Xbox One kaç sattı?

Medyaloji.net » pr » Xbox One kaç sattı?
Xbox One kaç sattı?

Henüz Sony CEO'sunun PlayStation 4 satış rakamlarını açıklamasının üzerinden birkaç gün geçmeden, Microsoft'tan da Xbox One satış rakamları duyurusu geldi.

Microsoft, yeni nesil konsolu piyasaya sürdüğünden bu yana dünya genelinde 5 milyon Xbox One satışına ulaştığını açıkladı. Duyurunun, SCE Başkanı Andrew House'un 7 milyon PS4 satıldığını açıklamasından sadece bir gün sonra yapılması ise zamanlama açısından manidar oldu.

Microsoft Pazarlama ve Strateji Yöneticisi Yusuf Mehdi'nin blog yazısında ise ikincilikten gocunur gibi bir hal yoktu. Xbox One'ın ABD'de sadece Mart ayında 311 bin cihaz sattığına dikkat çeken Mehdi, yeni nesil konsolun Xbox 360'ı aynı zaman aralığında şimdiden geride bıraktığını vurguladı.

"Önemli olan satış rakamları değil, insanların Xbox One'ı oynarken ne kadar eğlendiğidir" diyen Mehdi aynı açıklamayı Sony ile rakamlar tam tersi olsa yine de yapar mıydı sorusu kafaları kurcalarken, Xbox One için gelecekte oyun severlerin alışkanlık haline getireceği yenilikler hazırladıklarının da sinyali verildi.

PlayStation 4 ve Xbox One'ın kendilerine özgü gayet başarılı oyunları bulunuyor. E3 2014'te ise çok daha fazlasıyla karşılaşmayı umuyoruz. Kısacası hangi konsol önde olursa olsun, kazanan hep oyuncular olacak.

YORUMLAR