Usta haberci Bereket'ten sergi

Medyaloji.net » pr » Usta haberci Bereket'ten sergi
Usta haberci Bereket'ten sergi

Mithat Bereket, dünyanın dört bir köşesinde, yaşamın tam içinde yer alarak haberi ölümsüzleştirdiği “Gez-Göz-Pusula” başlıklı fotoğraf sergisini; 8 yıl aradan sonra KKTC’ye taşıdı.

20 yaşında başlayıp 20 yıl boyunca dünyanın dört bir yanından insanlara haber ulaştırmayı, uzaklardaki insanların özgürlükleri, inançları ya da sadece yaşam alanları için verdikleri mücadeleyi göstermeyi kendine amaç edinen usta haberci Mithat Bereket’in; 8 yıl önce İstanbul’da açılan “Gez-Göz-Pusula” başlıklı sergisi, bu defa Yakın Doğu Üniversitesi’ne taşındı.

Dünyanın herhangi bir yerinde tarih yazılırken, orada olmayı ve olaylara dışarıdan değil, haberin gerçekleştiği yerden, yaşamın içinden bakmayı amaç edinen ve bunu gerçekleştiren Bereket; politik olayların insanlara ve topluma nasıl yansıdığını keşfetmeyi mesleğe başladığı ilk günden beri amaç edindi. Bu amaçla, insanların arasında, onlarla o anı hissederek yaşamaya gayret eden usta haberci; “görmek ve göstermek”ten başka kaygı taşımadan deklanşöre bastı. Doğru anlatabilmek için, haberi yaşamayı, anları hissetmeyi, haberin olduğu yerde olmayı, oradaki halkı tanımayı ve olayların insanlar üzerindeki etkisini irdelemeyi prensip edinen Mithat Bereket’; yaptığı haber programı “Pusula”da da dünyanın birçok yerinde, tarih yazılırken, savaşların, karmaşaların içindeki mağdur halkın arasında, doğru yönü bulmayı ve bunu seyircileriyle paylaşmayı hedefledi.

Kimi zaman gördükleri karşısında boğazında hüzün düğümlenen, kimi zamansa bir çocuğun gözündeki kıvılcımdan güç alan Bereket’in 20 yıl boyunca biriktirdiği sayısız fotoğraf karelerinin bölümü, “Gez-Göz-Pusula” sergisinde yer alıyor. YDÜ İletişim Fakültesi’nde açılan sergide, usta habercinin yaklaşık 70 fotoğrafı ve fotoğrafların öyküleri sergileniyor.

25. Yıl Etkinlikleri çerçevesinde 15 Nisan 2014, Salı günü Yakın Doğu Üniversitesi’ne konuk olan Mithat Bereket; gerçekleştirdiği söyleşide tecrübelerini ve anılarını YDÜ öğrencileriyle paylaştı. YDÜ İletişim Fakültesi’nde, sergi açılışı öncesinde gerçekleşen söyleşide Bereket; öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

16 fakültesi, 97 farklı ülkeden gelen yaklaşık 21.000 öğrencisi ile KKTC yükseköğretiminin amiral gemisi durumunda olan Yakın Doğu Üniversitesi; bu yıl 25. eğitim-öğretim yılını kutluyor. YDÜ; 25. Yıl Etkinlikleri kapsamında Deep Purple, Peter Marvey, Haldun Dormen, Mete Horozoğlu, Can Bonomo, Yekta Kopan ve daha birçok sürpriz ismi öğrencileri ve KKTC halkıyla buluşturuyor.

YORUMLAR