Sinemaseverler bu hafta filme doyacak!

Medyaloji.net » » Sinemaseverler bu hafta filme doyacak!
Sinemaseverler bu hafta filme doyacak!

Bu hafta 11 film birden vizyone girdi. 25 Nisan tarihinde vizyona giren filmlerin fragmanları ve özetleri için haberimizi inceleyebilirsiniz.

25 Nisan 2014 tarihinde vizyona 11 tane film girdi. İşte filmlerin fragmanları ve konuları...

Aşk Bilmecesi

Yapımcı, yönetmen, senarist ve oyuncu olarak tanınan Cédric Klapisch, bu kez senarist ve yönetmen olarak izleyicilerin karşısına çıkıyor.

Romain Duris, Audrey Tautou, Cécile De France, Kelly Reilly ve Sandrine Holt gibi oyuncuların rol aldığı “Aşk Bilmecesi”, eşinin ve çocuğunun kendisini terk etmesinin ardından yeni bir hayat kurmaya çalışan yazar Xavier’in yaşadıklarını konu alıyor.

FRAGMAN İÇİN TIKLAYIN

Aşk Treni

Hintli Rohit Shetty, ilk uzun metrajlı film deneyimi ile beyaz perdede görücüye çıkıyor.

Aksiyon, Komedi ve Romantik türdeki filmin senaryosunu Yunus Sajawal yazdı.

Yapımını Red Chillies Entertainment ve UTV Motion Pictures, yapımcılığını ise Gauri Khan, Karim Morani, Ronnie Screwvala, Siddharth Roy Kapur’un üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Shah Rukh Khan, Deepika Padukone, Satyaraj, Priyamani, Nikitin Dheer, Rani Mukerji gibi isimler bulunuyor.

FRAGMAN İÇİN TIKLAYIN

Cennetten Kovulmak

Kürt sorununu biri Kürt, biri Türk iki kadının gözünden anlatan ve 50. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden “En İyi Film” dahil 3 ödülle dönen, Ferit Karahan imzalı “Cennetten Kovulmak”, haftanın yerli yapımlarından.

Birbirinin hayatından tamamen habersiz, birbiriyle aynı kaderi yaşayan iki kadının; 24 yaşındaki İstanbullu Emine ile 8 yaşındaki Muşlu Ayşe’nin hikayesini anlatıyor. 50. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden “En İyi Film”, “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ve “Jüri Özel Ödülleri”yle dönen film; asıl yıkımın, kıyametin bir provası olan savaş alanında değil, daha sonra gerçekleştiğini ve yegâne savaş mağdurlarının geride kalan kadınlar ve çocuklar olduğunu vurguluyor.

Kadrosunda, Ezgi Asaroğlu, Rojin Tekin, Jülide Kural, Mirza Metin, Gülistan Acet, Aziz Çapkurt, Bünyamin Kavrut ve Alan Ciwan’ın yer aldığı filmin yapımcılığını FK Film, ortak yapımcılığını ise Blue Door Production üstleniyor.

FRAGMAN İÇİN TIKLAYIN

Dom Hemingway

Richard Shepard’ın yazıp yönettiği, Judie Law’ın başrolünü oynadığı, filmin yapımcılığını BBC Films, Isle of Man Films ve Recorded Picture Company üstlendi.

Film; Zamanında tehlikeli bir hırsız olup hapise giren Dom’un geçmişinden kurtulma mücadelesini ilginç yollarla ele alıyor.

FRAGMAN İÇİN TIKLAYIN

İnanılmaz Örümcek Adam 2

Stan lee ve Steve Ditko’nun yarattığı Marvel Comic Book karakteri’nden beyaz perdeye uyarlanan “İnanılmaz Örümcek Adam”, serinin ikinci filmiyle 2 yıl aradan sonra yeniden sinemaseverlerin karşısına çıkıyor.

Andrew Garfield ve Emma Stone’un başrollerini paylaştıkları filmin senaryosunu Alex Kurtzman, James Vanderbilt, Jeff Pinkner, Roberto Orci kaleme aldı.

FRAGMAN İÇİN TIKLAYIN

Lal

Semir Aslanyürek’in yazıp yönettiği film, Yılmaz Güney hayranı iki arkadaşın Hatay’dan başlayıp, Adana’ya kadar sürecek maceralı yolculuğu anlatıyor.

Erkan Can, Gürkan Uygun, Emre Altuğ, Feride Çetin ve Ezel Akay’ın oynadığı filmin başrolünde, iki küçük oyuncu Erdal Sarı ve Ata Murat Kalkan yer alıyor.

Filmde ayrıca, 27 Eylül 2013 tarihinde kaybettiğimiz sinema ve tiyatro oyuncusu, yönetmen, yapımcı ve senarist Tuncel Kurtiz, Arkadaş şarkısının seslendirmesini yaptı.

FRAGMAN İÇİN TIKLAYIN

Mutlak Adalet

Psikolog Hüseyin Hüseyin Eleman’ın senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı “Mutlak Adalet”, sıradan bir hayat yaşayan ve eve giren hırsızlar yüzünden bir anda hayatı değişen Metin öğretmenin hayatını konu alıyor.

Başrollerini Ozan Akbaba, Bihter Dinçel, Bülent Çolak, Didem Soydan ve Çağdaş Yılancı’nın paylaştığı filmi, Psikolog ve Nöropsikologlar danışmanlığında; senaryosu iki yılda yazıldı.

FRAGMAN İÇİN TIKLAYIN

Ormanda Karmaşa

Güney Koreli yönetmen Taedong Park, Cesur Balık 2'den sonra yine bir Animasyon filmle geliyor.

Meksika’nın yağmur ormanlarında yaşayan Sacha ve Manu adlı iki rakunun aşkını konu alan Güney Kore – Meksika ortak yapımı filmin senaryosunu Brad Schreiber, Johnny Hartmann, Mauricio De la Orta ve Zach Strauss kaleme kaleme aldı.

2D ve 3D seçeneklerle animasyon tutkunlarının beğenisine sunulacak filmin Türkçe seslendirmesi, Yekta Kopan tarafından yapıldı.

FRAGMAN İÇİN TIKLAYIN

Sefer Tası

4 – 11 Ekim 2013 tarihleri arasında gerçekleşen 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde izleyicilerle buluşan, yine aynı yıl Cannes Film Festivali Eleştirmenler Haftası’nda İzleyici Ödülü’ne değer görülen, Ritesh Batra’nın ilk uzun metraj çalışması “Sefer Tası”, “Aşk Treni” ile birlikte 25 Nisan 2014 Haftası’nda gösterime girecek bir diğer Hint filmi olarak yerini alıyor.

Almanya, Fransa, Hindistan ortak yapımı olan filmim oyuncu kadrosunda Irrfan Khan, Nimrat Kaur, Nawazuddin Siddiqui, Denzil Smith, Bharati Achrekar, Nakul Vaid, Yashvi Puneet Nagar ve Lillete Dubey yer alıyor.

FRAGMAN İÇİN TIKLAYIN

Sensiz Olmaz

Federico Moccia tarafından yazılan romandan uyarlanan “3 metros sobre el cielo” filminin devamı niteliğinde çekilen yapımın başrollerini María Valverde ve Mario Casas üstleniyor.

2010 yılının kış aylarında start alan filmin çekimleri, İspanya’nın Barcelona ve Girona şehirlerinde gerçekleşti.

FRAGMAN İÇİN TIKLAYIN

Sıfır Teorisi

Usta yönetmen Terry Gilliam’ın son filmi “Sıfır Teorisi”, 1985’te “Brazil” le başlayıp 1995’te “12 Maymun” la devam eden distopya üçlemesinin son halkası.

1984vari distopik bir gelecekte geçen filmde Christoph Waltz, Mélanie Thierry, David Thewlis, Matt Damon, Tilda Swinton, Ben Wishaw, Peter Stormare’dan oluşan parlak bir oyuncu kadrosu bir araya geliyor.

FRAGMAN İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR