Şimşek: "Twitter iyi niyetliyse..."

Medyaloji.net » pr » Şimşek: "Twitter iyi niyetliyse..."
Şimşek: "Twitter iyi niyetliyse..."

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Twitter, Milli Piyango özelleştirmesi ve bütçe rakamlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 1. Çeyrek bütçe rakamlarıyla ilgili düzenlediği toplantıda basın mensuplarının soruları üzerine Twitter’ın iyi niyetli olması halinde Türkiye ’de ofis açması gerektiğini söyledi.

Bakan Şimşek basın mensuplarından gelen sorular üzerine Twitter ve vergi konusuna da değindi. Şirketin KDV ödemesinde sorun olmadığını, Katma Değer Vergisinin siteye reklam veren şirketlerce ödendiğini söyleyen Mehmet Şimşek "Sorun gelir ve kurumlar vergisinde yaşanıyor. Yani sosyal medya platformları eğer Türkiye'de bir daimi temsilcilik açmazsa gelir ve kurumlar vergisini ödemiyor. Çifte vergilendirme anlaşmalarına baktığınız zaman yabancı bir mükellefin vergi vermesi için temsilciliği olması gerekiyor. Sosyal medya şirketlerini bu çerçevede analiz ettiğimiz zaman mutlaka burada bir temsilcilik açmaları gerektiğini söylüyoruz. Buradaki faaliyetleri süreklilik arz eden ticari faaliyetlerdir." şeklinde konuştu. İyi niyetlilerse Türkiye’de ofis açmaları gerekir diyen Mehmet Şimşek, şirketin üçüncü bir kanal aracılığıyla kendilerinden görüşme talebinde bulunduğunu da söyledi.

“Milli Piyango’ya 10 talip var”
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Milli Piyango İdaresi’nin özelleştirilmesiyle ilgili olarak da “Şuanda 10 talip var. Ertelemeyi düşünmüyoruz” dedi.

Milli Piyango İdaresi’nin özelleştirilmesiyle ilgili olarak son teklif verme tarihi 13 Şubat 2014’ten 20 Mayıs 2014’e ertelenmişti.

İlk üç ayda bütçe açığı 1,5 milyar TL
Bakan Şimşek ekonomiyle alakalı olarak da küresel ekonomide güçlenme yaşanacak bir döneme girildiğini belirtirken, daralan iç taleple cari açıkta ciddi toparlanma beklediklerini söyledi.

Mehmet Şimşek bütçe açığının Mart ayında, önceki yılın aynı ayına göre 300 milyon TL azalarak 5,1 milyar TL; ilk çeyrekteki bütçe açığının ise 1,5 milyar TL olduğunu söyledi.

Bakan Şimşek, faiz dışı dengenin Mart 2013’te 460 milyon TL açık verdiğini, bu rakamın Mart 2014’te 538 milyon TL olarak gerçekleştiğini ifade etti.

Mali disiplinin yılın geri kalanında da güçlü bir şekilde devam ettirileceğini söyleyen Şimşek, "İç talep daha ılımlı, kurda destekleyici süreç yaşadık, dış talepte güçlenme var ve altın ithalatında normalleşme söz konusu. Cari açığın 55 milyar doların altında kalma ihtimali yüksek" dedi.

Mehmet Şimşek enflasyonla ilgili olarak da yılın ikinci yarısından itibaren istikrar kavuşmasını ve sonrasında da düşüş trendine girmesini bekledikleri yorumunda bulundu.

YORUMLAR