Siber güvenlik uzmanları Kıbrıs'a çıkarma yapacak

Medyaloji.net » pr » Siber güvenlik uzmanları Kıbrıs'a çıkarma yapacak
Siber güvenlik uzmanları Kıbrıs'a çıkarma yapacak

Kıbrıs'ta bu yıl 2. kez siber güvenlik konferansı düzenlenecek. 'CypSec 2014' adı verilen konferansa siber güvenlik konusunda uzman 12 kişi konuşmacı katılıyor.

Ülkelerin güvenlikleri için kritik öneme sahip siber güvenlik konusunda 24 ve 25 Nisan tarihleri arasında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde bir konferans düzenlenecek. Konferanta siber savaş, siber silah, siber ordu, siber tehdit gibi siber güvenlik kavramları ele alınacak. Ayrıca katılımcı kurum ve kuruluşlardaki temsilcilere siber ordu yetiştirme programları ve ülkelerin siber güvenlik stratejileri gibi teknik konular anlatılacak.

Konferansla ilgili yapılan açıklamada konferansın amacına dair şu açıklamara yer verildi: “Bireylerin bilinçlendirilmesi, bilgi güvenliği sektörüne yeni insanların kazanımı, siber güvenliği iş modellerine uyarlama, internette bireysel mahremiyet, ulusal siber güvenlik stratejilerini belirleme, siber suçlarla mücadele, firmaların doğru yatırım yapmalarını sağlamak.” Yeni nesil zararlı yazılımların analizi, siber saldırılara karşı aktif defans stratejileri, siber casusluk faaliyetlerine karşı koyma, güvenli internet kullanımı, adli bilişim süreçleri, özgür yazılımların siber güvenlikte ki yeri ve önemi, ülkelerin ve ülkemizin siber güvenlik stratejisi konferans sırasında ele alınacak diğer güncel konular arasında.

Ayrıca konferans için gönüllü olan organizatörler, konuşmacılarında katkı sunduğu çeşitli sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirecek. Zararlı yazılım inceleme, siber saldırılar için çözüm üretme, açıklık arama ve siber istihbarat, gönüllü her türlü organizasyon yapan kurumlara ücretsiz sızma testi hizmeti, bilgi güvenliği eğitimleri bunlardan bazıları. Konferans sonrasında ise teknik yazılar yayımlanarak ve bilgi birikimi paylaşımı için e-posta grupları da oluşturulacak.

Konferansın konuşmacılarına ve diğer detaylarına ilişkin ayrıntılı bilgiye www.cypsec.org adresinden ulaşılabilir

YORUMLAR