SGK cepten verimlilik ölçecek

Medyaloji.net » teknoloji » SGK cepten verimlilik ölçecek
SGK cepten verimlilik ölçecek

Sos­yal Gü­ven­lik Ku­ru­mu (SGK) ka­yıt­dı­şı iş­çi de­ne­tim­le­ri­ni hız­lan­dır­mak ve ku­rum içi ope­ras­yo­nel ve­rim­li­li­ği ar­tır­mak için Vo­da­fo­ne ve Cas­pe­r’­la iş­bir­li­ği­ne git­ti.

Av­ru­pa Bir­li­ği­’n­den fi­nans­man des­te­ği alan pro­je kap­sa­mın­da Cas­per, SGK’­nın sa­ha ça­lı­şan­la­rı­na 2 bin adet Vi­a Tab­let ve­rir­ken, Vo­da­fo­ne, 3G sü­per in­ter­net des­te­ği su­na­cak.

Kay­nak kul­la­nı­mı şef­faf­la­şa­cak
Ku­ru­mun ope­ras­yo­nel ve­rim­li­li­ği­ni ar­tır­ma­yı he­def­le­yen pro­je­de kay­nak kul­la­nı­mın­da şef­faf­laş­ma ve ma­li­yet­le­rin ön­gö­rü­le­bi­lir ha­le gel­me­si müm­kün ola­cak. Ça­lı­şan­lar için hız­lı ka­rar al­ma ve hız­lı ey­le­me geç­me­yi ko­lay­laş­tı­ra­rak iş­bir­li­ği ve bil­gi pay­la­şı­mı des­te­ği su­nan tab­let viz­yo­nu,ekip ça­lış­ma­sı­na da kat­kı sağ­la­ya­cak.

VERiMLiLiĞE KATKI
Sos­yal Gü­ven­lik Ku­ru­mu Baş­ka­nı Ya­di­gar Gö­kalp İl­han, tab­let­le­rin tes­lim tö­re­nin­de yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da tek­no­lo­ji­yi en üst dü­zey­de kul­la­nan ku­rum­lar­dan bi­ri ol­duk­la­rı­na dik­kat çek­ti. İl­han; “U­lu­sal İs­tih­dam Stra­te­ji­si­’n­de ta­rım dı­şı sek­tör­de ka­yıt­dı­şı is­tih­dam ora­nı­nın 2023’e ka­dar yüz­de 34,4’ten yüz­de 15’le­re in­di­ril­me­si he­def­le­ni­yor. Her ye­ni­lik hiz­met ka­li­te­mi­zi ar­tı­ra­ca­k” de­di. Vo­da­fo­ne Tür­ki­ye İc­ra Ku­ru­lu Baş­kan Yar­dım­cı­sı En­gin Ak­soy da ka­mu­da ve­rim­li­li­ğe kat­kı sağ­la­ma­yı he­def­le­yen bu pro­je­yi ha­ya­ta ge­çir­me­nin gu­ru­ru­nu ya­şa­dık­la­rı­nı söy­le­di.
 

YORUMLAR