Seda Sayan'a mahkemeden şok ceza

Medyaloji.net » pr » Seda Sayan'a mahkemeden şok ceza
Seda Sayan'a mahkemeden şok ceza

Seda Sayan ile Ankaralı Turgut arasındaki hakaret davası sonuçlandı. Mahkeme Sayan’ı suçlu bularak, 6 bin TL para cezasıyla denetimli serbestlik tedbiri uygulanmasına hükmetti.

Seda Sayan ile ‘Ankaralı Turgut’ olarak ünlenen Turgut Karataş’ı mahkemelik eden olay 2012 yılının Şubat ayında yaşandı. İddiaya göre, TV programı yapan Sayan, yan stüdyoda Ece Erken’in konuğunun Ankaralı Turgut olduğunu öğrenince küplere bindi ve bornozuyla stüdyoya giderek, “Burayı dağıtırım, bu şerefsizin burada ne işi var? Defol dışarı” diye bağırdı.

Bu olayın ardından Seda Sayan’a 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul 12. Sulh Ceza Mahkemesi, Sayan’ın ‘tehdit’, ‘iş ve çalışma hürriyetinin ihlali’ suçlarından beraatına, ‘hakaret’ suçundan ise 75 gün adli para cezası karşılığı 6 bin TL ödemesine karar vererek, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

SAYAN’A ZORUNLU REHBERLİK HİZMETİ
Mahkeme ayrıca denetimli serbestlik tedbiriyle ünlü sanatçının, toplumun yasalara bağlı bir ferdi olmaya, işlediği suçun mağdur üzerindeki etkileri-nin farkında olmasının sağlanması için 6 aya kadar rehberlik hizmeti almasına karar verdi. Sayan rehberlik hizmetini Denetimli Serbestlik Bürosu uzmanlarından alacak.

YORUMLAR