Rusya Ay'ı da işgal ediyor!

Medyaloji.net » pr » Rusya Ay'ı da işgal ediyor!
Rusya Ay'ı da işgal ediyor!

Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı, Ay'da daimi bir üs kuracaklarını açıkladı. Batı basını ise Kırım'daki duruma atıfta bulunarak, "Rusya Ay'ı da işgal ediyor" diye yazdı.

Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı Dimitri Rogozin, ülkesinin Ay'da daimi bir üs kurmayı planladığını açıklayan bir makale kaleme aldı.

Rogozin'in açıklamaları, Rusya'nın Kırım'ı topraklarına katmasına tepki gösteren Batı basınında "Rusya Ay'ı da işgal ediyor" şeklinde başlıklar atılmasına neden oldu.

Rossiyskaya gazetesi için yazdığı ve cuma günü yayımlacak makalede Rogozin "Dünya yörüngesindeki Rus varlığının arttırılarak bu bölgenin daha etkin kullanılması" için çalışmalar başlatılacağını duyurdu.

2040'A SÜRE VERDİ
Makalenin bir kısmını aktaran Rusya'nın Sesi sitesi, yazıda "Ay'a birçok yolculuk düzenlemenin mantıklı olmadığı" ve "2010'a doğru, Rusya'nın ikisi Ay yüzeyinde biri yörüngesinde üç uzay misyonu gerçekleştireceği" ifadelerinin yer aldığını bildirdi.

2040'ta Rusya'nın Ay'daki daimi üssünün kullanılabilir durumda olacağını belirten Rogozin makalesinde "Ay, uzay yolculukları için en gerçekçi su, mineral ve araç gereç ikmali noktası olabilir. Ayrıca Ay yeni uzay teknolojilerinin denenmesi açısından en uygun yer" ifadelerine yer verdi.

Rogozin daha önce de "Hayal etmekten korkmamalıyız, çıtayı koyabildiğimiz kadar yükseğe koymalıyız. Rusya uzay araştırmaları için her türlü kaynağa ve kapasiteye sahip" demişti.

YORUMLAR