Reklamverenler tercihini hangi dizilerden yana kullandı?

Medyaloji.net » pr » Reklamverenler tercihini hangi dizilerden yana kullandı?
Reklamverenler tercihini hangi dizilerden yana kullandı?

MTM, 31 Mart - 6 Nisan haftasının TV’de en çok reklam alan ve basında en çok haber olan yerli dizilerini, Medyaloji.net okurları için özel olarak araştırdı.

MEDYALOJİ  ÖZEL - Medya Takip Merkezi (MTM), 31 Mart – 06 Nisan haftasının basında en çok konuşulan ve TV’de en çok reklam alan yerli dizilerini www.medyaloji.net okurları için ele aldı. Araştırmada en çok reklam alan diziler yeni bölümleri ve tekrarlarına göre ayrı ayrı tablolar halinde sınıflandırıldı. Diziler araştırmasına göre dizilerin, göreli olarak erotik sayılabilecek sahneleri hem izlenme, hem sosyal medyada paylaşım hem de yazılı basında haber olarak dikkat çekti.

Medya Takip Merkezi (MTM)’nin 31 Mart – 06 Nisan tarihleri arası yaptığı araştırmaya göre, yazılı basında en çok haber olan yerli dizi Muhteşem Yüzyıl oldu. Dizi, 134 adet haberle listenin ilk sırasında yer aldı. Muhteşem Yüzyıl'da Defne Sultan'ı canlandıran Yasemin Allen’in, dizide rol aldığı ilk bölümde Sultan Şehzade Beyazıt ile halvete girmesi ise haftaya damgasını vurdu. Dizinin izleyicileri ekrana kilitleyen sevişme sahneleri sosyal medyada paylaşım rekorları kırarken yazılı basında da oldukça konuşuldu. Yeni bölümünde Hürrem Sultan'ın amansız hastalığa yakalanacağının sinyallerini veren fragman ile ilgili çıkan haberler de medyada yer aldı.

Muhteşem Yüzyıl’ı Star TV’de yayınlanan bir başka dizi Kurt Seyit ve Şura izledi. Dizi, 85 adet haberle listede ikinci sırada yer aldı. Nermin Bezmen'in aynı adlı romanında uyarlanan dizide Kurt Seyit'in Şura'yı yıkadığı sahne de haberlere konu oldu. Kurt Seyit ve Şura’yı sırasıyla Medcezir, Küçük Ağa, Kara Para Aşk, Kurtlar Vadisi izledi.



En çok reklamı “Bugünün Saraylısı” aldı
Medya Takip Merkezi (MTM)’nin yaptığı araştırmaya göre; ATV’de yayınlanan Bugünün Saraylısı, haber olarak ilgi çekmese de 194 adet reklam alarak, haftanın en çok reklam alan yerli dizileri sıralamasında ilk sırada yer aldı. Başrollerini Demet Akbağ ve Erdal Özyağcılar'ın paylaştığı Sevdaluk dizisi de haberlere konu olmasa da 179 adet reklam ile haftanın en çok reklam alan ikinci dizisi oldu. Star TV’de yayınlanan Medcezir dizisi de 176 adet reklam ile listede üçüncü sırada yer aldı.Medcezir, haber sıralamasında da 3. sırada yer alıyordu.


Haftalık dizilerin tekrarlarına aldıkları reklam adetleri göz önünde bulundurulduğunda, Kanal D’nin polisiye dizisi Arka Sokaklar bu hafta yayınlanan 4 tekrar bölümünde aldığı 256 adet reklam ile listede ilk sıraya oturdu. TRT 1 ekranlarında izleyicisiyle buluşan Seksenler dizisi 4 tekrar bölümünde aldığı 216 adet reklamla listede ikinci oldu. Fox TV'nin yeni dizisi Not Defteri de 4 tekrar bölümünde aldığı 112 adet reklamla listenin üçüncü sırasına yerleşti.

Medya Takip Merkezi (MTM), araştırmada dizilerin tekrar sayılarının farklılıklarını da göz önünde bulundurarak, dizilerin tekrarlarına aldıkları bölüm başı ortalama reklam adetlerini de tabloda ortaya koydu. MTM’nin verilerine göre; tabloda 5. sırada olan Boynu Bükükler dizisi 85 adet bölüm başı reklam adedi en fazla olan dizi oldu. ATV’de yayınlanan Doksanlar dizisi de 67 adet bölüm başı reklam adedi ile listede ikinci oldu. Kurt Seyit ve Şura ile Kara Para Aşk dizisi 66 adet bölüm başı reklam adedi ile üçüncülüğü paylaştı.

YORUMLAR