Reklamverenler tercihini hangi dizilerden yana kullandı?

Medyaloji.net » pr » Reklamverenler tercihini hangi dizilerden yana kullandı?
Reklamverenler tercihini hangi dizilerden yana kullandı?

Medya Takip Merkezi (MTM), 10 – 16 Mart haftasının yazılı basına en çok haber olan ve TV’de en çok reklam alan yerli dizilerini araştırdı.

Medya Takip Merkezi (MTM)’nin araştırmasına göre; Star TV’de ekranlara gelen Muhteşem Yüzyıl dizisi 10 – 16 Mart tarihleri arasında en çok haberlere konu olan dizi oldu. Dizi 128 adet yazı ve haberle basında yer aldı. İlk bölümünden bu yana kadrosunda ünlü isimlere yer veren Muhteşem Yüzyıl, ilerleyen bölümler için Burak Sağyaşar ve Yasemin Allen’i de diziye katmasıyla haberlere konu oldu. Dizinin yapımcısı Timur Savcı'ya, Almanya'nın Bavyera eyaletinde ülkede kültürler arası kaynaşmayı sağladığı gerekçesiyle 'Uyum Ödülü' verilmesiyle de adından söz ettirdi. Geçtiğimiz hafta zirveyi Kurt Seyit ve Şura dizisine kaptıran Muhteşem Yüzyıl dizisi, bu hafta tekrardan zirveye oturdu.

Star TV’nin bir diğer dizisi Kurt Seyit ve Şura, listede ikinci sırada yer aldı. Geçtiğimiz hafta büyük bir yükseliş gerçekleştiren dizi, bu hafta 104 adet haber ve yazı ile listede ikinci sırada yer aldı. Kurt Seyit ve Şura dizisi Ukrayna ile Rusya’nın diziyi yayınlamak istemesiyle ile ilgili çıkan haberle gündeme geldi. Star TV'nin iddialı dizisi 18 Mart Salı günü yeni bölümünün yayınlanmayacağının açıklanmasıyla da haberlere konu oldu.



En çok reklamı “Kaçak” dizisi aldı

Medya Takip Merkezi (MTM)’nin görsel medya üzerinden yaptığı araştırmaya göre, ATV ekranlarında izleyicisiyle buluşan Kaçak dizisi, 10 - 16 Mart tarihleri arasında yayınlanan yeni bölümüne 130 adet reklam alarak, en fazla reklam alan diziler sıralamasında ilk sıraya yerleşti. Kaçak dizisini yine ATV’de yayınlanan Karadayı dizisi takip etti. Dizi yeni bölümünde aldığı 127 reklam adedi ile listede ikinci oldu. Kurtlar Vadisi Pusu da 124 adet reklamla listede üçüncü oldu.


“Arka Sokaklar” tekrar bölümlerinde reklama doymuyor
Dizilerin tekrar bölümlerine aldıkları reklam adetleri göz önüne alınarak hazırlanan raporda Arka Sokaklar dizisi tekrar listenin ilk sırasında yer aldı. Geçtiğimiz hafta 5 tekrar bölümünde toplamda 386 adet reklam Kanal D’nin polisiye dizisi Arka Sokaklar, bu haftada 5 tekrar bölümde 320 adet reklam alarak zirvedeki yerini korudu. ATV’nin yeni dizisi Kara Para Aşk, 3 tekrar bölümünde aldığı 195 adet reklam ile ikinci sırada yer aldı. Zengin Kız Fakir Oğlan dizisi de 5 bölümüne toplamda 170 adet reklam alarak, tekrarlarına en çok reklam alan haftalık yerli dizilerden biri oldu.

Medya Takip Merkezi (MTM), araştırmasında dizilerin tekrar sayılarının farklılıklarını da göz önünde bulundurarak, dizilerin tekrarlarına aldıkları bölüm başı ortalama reklam adetlerini de tabloda ortaya koydu. Verilere göre, tabloda 5. sırada yer alan Medcezir dizisi bir tekrar bölümüne aldığı 66 adet reklamla, bölüm başı ortalama reklam adedi en fazla olan dizi oldu. Kara Para Aşk dizisi bölüm başı ortalama reklam adedi en fazla olan bir diğer dizi oldu. Dizi 65 adet reklamla, bölüm başı ortalama reklam adedi en fazla olan ikinci dizi oldu. Kara Para Aşk’ı 64 reklam adedi ile Arka Sokaklar dizisi takip etti.

YORUMLAR