Reklamverenler tercihini hangi dizilerden yana kullandı?

Medyaloji.net » pr » Reklamverenler tercihini hangi dizilerden yana kullandı?
Reklamverenler tercihini hangi dizilerden yana kullandı?

MTM, 03 - 09 Mart haftasının TV’de en çok reklam alan ve basında en çok haber olan yerli dizilerini, Medyaloji.net okurları için özel olarak araştırdı.

MEDYALOJİ ÖZEL - Medya Takip Merkezi (MTM), 03 – 09 Mart haftasının yazılı basına en çok haber olan ve TV’de en çok reklam alan yerli dizilerini araştırdı. Araştırmada en çok reklam alan haftalık diziler, yeni bölümleri ve tekrarlarına göre ayrı ayrı tablolar halinde ortaya kondu.

İşte araştırmanın detayları…
En çok reklamı “Medcezir” aldı
Medya Takip Merkezi (MTM)’nin görsel medya üzerinden yaptığı araştırmaya göre, Star TV ekranlarında izleyicisiyle buluşan Medcezir, 03-09 Mart haftasında yeni bölümüne 193 adet reklam alarak, en fazla reklam alan diziler sıralamasında zirveye oturdu. Medcezir’i, 170 reklam adedi ile FOX TV’nin yeni dizisi O Hayat Benim takip etti. En çok reklam alan haftalık yerli diziler sıralamasında, Doksanlar ve Karagül dizileri de O Hayat Benim dizisinin hemen ardında yer aldı.



Tekrar bölümlerine en çok reklam alan dizi bu hafta da “Arka Sokaklar” oldu
Dizilerin tekrar bölümlerine aldıkları reklam adetleri göz önünde bulundurulduğunda sıralama bu hafta da değişti. Geçtiğimiz hafta tekrarlarına aldığı reklam adetleriyle ilk sırada yer alan Arka Sokaklar dizisi, bu hafta da 6 tekrar bölümüne toplamda 386 adet reklam alarak zirvedeki yerini korumayı başardı. Star TV’nin beklenen dizisi Kurt Seyit ve Şura, tekrar bölümlerine toplamda 227 adet reklam alarak, ikinci sırada yer aldı. Zengin Kız Fakir Oğlan da beş bölümüne toplamda 186 adet reklam alarak, tekrarlarına en çok reklam alan haftalık yerli dizilerden biri oldu.


Medya Takip Merkezi (MTM), araştırmasında dizilerin tekrar sayılarının farklılıklarını da göz önünde bulundurarak, dizilerin tekrarlarına aldıkları bölüm başı ortalama reklam adetlerini de tabloda ortaya koydu. Verilere göre tabloda 9. Sırada yer alan Hıyanet Sarmalı dizisi, yalnızca bir tekrar bölümüne aldığı 108 adet reklamla, bölüm başı ortalama reklam adedi en fazla olan dizi oldu. Bölüm başı ortalama reklam adedi en fazla olan bir diğer dizi, 105 reklam adedi ile Yalan Dünya oldu. Yalan Dünya’yı, bölüm başı ortalama reklam adedi 79 olan Ötesiz İnsanlar izledi.

Haberde Kurt Seyit ve Şura Muhteşem Yüzyıl’ı yerinden etti
Medya Takip Merkezi (MTM)’nin araştırmasına göre; Star TV’nin beklenen dizisi Kurt Seyit ve Şura, geçtiğimiz hafta 131 habere konu olarak, haftalardır haftanın en çok haber olan dizileri sıralamasında zirveye kurulan Muhteşem Yüzyıl’ı yerinden etti. Rusya’da çekimleri devam eden Kurt Seyit ve Şura, geçtiğimiz hafta ilk bölümüyle ekranlara gelerek izleyicisiyle tanıştı. 121 haber ile haftanın en çok haber olan ikinci dizisi olan Muhteşem Yüzyıl’ı 58 adet haber ile Küçük Ağa izledi.

YORUMLAR