Ömer Çelakıl yasak görüntüleri yayınladı!

Medyaloji.net » » Ömer Çelakıl yasak görüntüleri yayınladı!
Ömer Çelakıl yasak görüntüleri yayınladı!

TNT'de program yapan Ömer Çelakıl, programında görüntü almanın yasak olduğu Mescid-i Nebevi'nin içinden görüntüler yayınladı.

"Dünyada ilk kez..." Türkiye'deki televizyon izleyicileri "dünyada ilk kez" sloganı ile o kadar sık karşılaşıyor ki artık bu sözü duyunca şaşırmıyorlar...

Aslen tıp doktoru olan ve ebced ve benzeri matematiksel hesaplarla Kur'an'ın şifrelerini çözdüğünü ileri süren Ömer Çelakıl Ramazan boyunca TNT kanalında sunduğu Hayatın Şifreleri programında dün "dünyada ilk kez" yayınlanan bir dizi görüntüye yer verdi.

EY İNANANLAR EKRAN BAŞINA
"Ey inananlar ekran başına" sloganıyla İslam dininin kutsallarını şov malzemesine dönüştüren program izleyenlerin tepkisini çekti.

Hayatın Şifreleri ekibi İslam dünyasının Kabe'den sonraki en kutsal mekanlarından birinde, Hz. Muhammed'in mezarının bulunduğu Mescid-i Nebevi'de gizli kamera ile görüntü almıştı.

Gizli kamera ile yaptıkları çekimleri programda yayınlayan Dr. Ömer Çelakıl ve ekibi, haberde görüntü alınmasının yasak olduğunu da defalarca hatırlattı.

GÖRÜNTÜ ALMAK YASAK
"Görüntü alınması yasak olan ve Suudi polis tarafından özel olarak korunan kabrin fotoğrafı..." perforesi ile yayınladıkları görüntülerde çekim yapılmasına engel olan Suudi Polisi'nin de görüntüleri yer alıyordu.
Hz. Muhammed'in, ilk halife Hz. Ebubekir'in, adaletin timsali ikinci halife Hz. Ömer'in kabirlerinden yasak olduğu halde, yasak olduğunu bile bile ve yasağa rağmen diyerek görüntüleyen Çelakıl ve ekibi 7 gün 24 saat güvenliği sağlayan özel güvenlik ve suudi polisini nasıl atlattığını ise programda açıklamadı.

SAÇINI FEDA EDEMEMESİYLE TEPKİ ÇEKMİŞTİ
Çelakıl, program için Ramazan öncesinde yaptığı umre ziyaretinde hac farizalarından sayılan saçlarını traş etmeye kıyamamış; günahlarından arınma ve Allah yolunda gerekirse başını bile vermek anlamına gelen saçını traş etme eylemi yerine saçından bir tutam kestirmiş, bunu da programında yayınlamıştı.

Çelakıl bu görüntüleriyle sosyal medyada tepki çekmiş ve "madem saçına kıyamıyor, gerektiğinde saçını değil, canını Allah yolunda nasıl verecek" şeklinde eleştirilmişti.

YORUMLAR