Nemrut heykelleri sanal alemde oyun oldu

Medyaloji.net » teknoloji » Nemrut heykelleri sanal alemde oyun oldu
Nemrut heykelleri sanal alemde oyun oldu

Nemrut Dağı'nda bulunan devasa kral ve tanrı heykelleri, 'Kommagene Krallığı Kayıp Hazine' oyunu olarak sanal aleme taşındı.

Adıyaman Valiliği tarafından desteklenen Güzel Sanatlar Lisesi Bilişim Rehber Öğretmeni Mustafa Göksu ve Adıyaman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Osman Dolaş, tarafından 9 ayda yazılımı ve görsel grafik çalışması yapılan Nemrut interaktif simülasyonu, Kommagene Krallığı Kayıp Hazine adlı oyun sanal alemde yerini aldı.

Oyunun yazılımını hazırlayan öğretmenlerden Mustafa Göksu, Adıyaman'ın tanıtımını sanal dünyada yapma isteğiyle bu yola çıktıklarını belirterek, "Bu fikir aklımıza geldikten sonra çalışma başlattık ve 9 aylık süreç sonunda bu oyunu tamamladık. Adıyaman’ın en büyük tarihi değeri olan Nemrut’tun interaktif simülasyonu hazırladık ve sosyal ağlarda paylaştığımızda çok güzel tepkiler aldık. Bu etkileşimde insanların oyun oynarken özellikle heykellerin isimlerini bilmedikleri ortaya çıktı" dedi.

İnteraktif simülasyonu, Kral 1'inci Antiochos'un konuşan oyunu ve Kommagene Krallığı Kayıp Hazine adlı oyunlarına grafik ve modelleme konusunda uygulamayı gerçekleştiren Osman Dolaş ise şunları söyledi:

 

“Nemrut’un en azından Adıyaman’a ait olduğunu daha çok bilmesi açısından faydalı olacağını düşündük. Üstelik bugün baktığınızda herkesin cebinde olan akıllı telefonlar nerdeyse insanların hayatını ele geçirmiş durumda. Gerek sosyal medya olsun gerekse uygulamalar olsun bizde eğer bunu bunun içine sokabilirsek insanların dikkatini çekebileceğimizi düşündük ve 9 ay süren çalışma sonunda bu oyunları ortaya çıkardık."

YORUMLAR